Volvo V40 1997: bandenkeuze

Bouwjaar: 1997, Motorinhoud (cc): 1800

Momenteel heb ik 4x Michelin Primacy Pilot.
Eerder een ander merk (Pirelli) geprobeerd, maar deze maakten een hoop herrie.
Wie weet een goed en goedkoper alternatief; ik bedoel daarmee: banden die echt stil zijn.
Alvast bedankt voor de reactie(s).

Hugo4607

Geplaatst door Hugo4607 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Klebèr is goed en goedkoper.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je bedoeld zeker het cuppen van de achterbanden.
Dan is er maar een band voor de s/v40 en dat is conti eco contact.

Hugo4607 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie.
Met name volvoxc90 begreep direct waar ik op doelde.
Mooi om zo gegevens te kunnen uitwisselen en vragen te kunnen stellen.

Harold4157 (0), 19 jaar geleden

Hoi volvoxc90 waarom conti eco contact? Veel ervaring met deze band?

Groeten Harold.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, mensen niet klooien.. michelin er op ben je van alles af, in één keer ( maar ja de prijs )?? daar draait het altijd om.....! ben zelf niet zo weg van conti ( spijkervanger ) en gevoelig voor cuppen,

( bij michelin is de prijs pas later...!! het bewijs )




paul,

Harold4157 (0), 19 jaar geleden

Hoi Paul, toch wel raar Michelin zit er nu onder. Deze band heeft nu last van cupvorming. Dus Michelin is het ook niet. Nu heeft deze band wel al aandig wat kilometers gedraaid en aan buitenzijde lijkt deze band nog goed. Ga je echter aan de binnenkant kijken dan is er duidelijk minder profiel en zaagtand. Ik was zelf ook te spreken over de Michelin Pilot Primacy mede vanwege de levensduur ongeveer 55.000 a 60.000 km op vooras.

Dus vandaar de vraag waarom zou conti eco contact wel beter zijn? Spijkervanger snap ik even niet, spijkers zijn spijkers en die kun je in elke band erin rijden.

groeten Harold

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, ik ben van mening dat je niet de schuld kan geven aan de banden...!! het zijn naar allewaarschijnlijkheid je schokbrekers...!!( achteras construktie ) die het contakt met de weg niet optimaal houden...!! waardoor elk merk band daardoor gaat cuppen.. het kan voorkomen worden door ( testen van je schokbrekers.! en zo nodig..? vervangen..) en de banden eens in de 10000,km van voor naar achteren te monteren ( dit is ook normaal ) ( zeker doen bij continental )(zeer gevoelige band voor cuppen )( dus zeker je schokbrekers laten testen...!!!!! )

ik verkoop een aantal merken.. maar ik heb nog nooit een michelin gezien wat betreft het cuppen ( komt echt zeldzaam voor )( bij goede schokbrekers )( bandenspanning )

weet je wel..? dat zeker 30% van ons wagenpark in nederland met slechte ( versleten ) schokbrekers rond rijdt........!!!!!!!!!!!!!!!! ( het bekende drempel probleem )

ook de pilot-primacy.. en de energy.. dit zijn toch wel de toppers..!! van michelin.


paul,

Jos5931 (0), 19 jaar geleden

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de reactie van VolvoXC90 op de vraag van Harold waarom de conti eco contact.

Gras (0) PRO, 19 jaar geleden

Conti is gewoon een hele slechte band, net zoals de P6000 van Pirelli. Vooral wat cuppen en spoorzoeken betreft. Maar ook Michelins kunnen gaan cuppen.. Na 10.000 km. op de vooras(BMW) heb ik mijn Michelins laten trimmen, en ze zijn weer als nieuw. Normaal gesproken heb ik de beste ervaring met Michelin, maar nu heb ik als alternatief eens voor Minerva gekozen. Dit scheelt toch 40 euro op een Michelin,(205/55-16).

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb moet ik zeggen goede ervaringen met Conti. Ik heb ze zelf ook onder mn Golf liggen. Ik heb Conti Premium Contact. 195-50-15. Bevalt me prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.