Volvo V40 1998: Regelmatig inhouden na het los laten van gas of bij optrekke

Bouwjaar: 1998, Motorinhoud (cc): 1900

Kan iemand mij helpen bij het volgend probleem?

Regelmatig als ik optrek houdt de auto in. Als ik de gaspedaal flink intrap dan komt hij ineens weer op. Als ik dan weer doorschakel heb ik weer hetzelfde probleem. Is de auto eenmaal op gang en de gaspedaal wordt losgelaten, dan komt hij weer langzaam op gang. Door ook hier de gaspedaal flink in te trappen krijgt hij ineens weer z'n vermogen terug.
De auto is al uitgelezen door de dealer. Deze heeft geen fout codes gevonden. Voor de zekerheid hebben ze hem toch gereset. Er zat wel een vacuüm slangetje lossjes. De dealer heeft deze goed vast gezet. Even leek het goed te gaan (zeker een dikke 275 km). Na een keer flink door getrokken te hebben heb ik weer hetzelfde probleem. De dealer kan ook niet zo direct een oplossing bedenken. Help help help

richieco

Geplaatst door richieco (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Verstuivers, vervroegingsklep of de klepspeling.
Zijn deze al gecontroleerd? de klepspeling en de vervroegingsklep zijn belangrijk. De vervroegingsklep is te horen aan een rattelend geluid op de pomp. Klepspeling geeft een slecht startende en licht inhoudende motor. de vervroegingsklep een rokende en de zelfde omstandigheden als de klepspeling niet goed is. Toch gezien hoe je de klacht beschrijft denk ik dat het de verstuivers zijn. Het is niet het eerste waar je aan denkt maar dit heb ik toch al enkele keren mee gemaakt.

richieco (0), 19 jaar geleden

Kleppen zijn al afgesteld rond 190000km.
Ik heb van het weekend de vervroegingklep na gekeken en spanning erop gezet. Hij ratelde niet. Nou vroeg ik me af of deze altijd moet ratelen, ook bij warm weer? Wat betreft de verstuivers. Ik twijfel of dit het kan zijn, want nadat de dealer de auto had nagekeken leek het goed te gaan. Zeker voor zo'n 275 km (constant gereden van Rotterdam tot aan grens van Frankrijk). Ik neem aan dat de dealer de verstuivers niet hebben nagekeken. Althans dit hebben ze mij niet doorgegeven. Ik ben benieuwd of de vervroegingsklep wel altijd hoort te ratelen. Zoja dan zal ik deze als eerst vervangen. Maar bedank tot zover.

richieco (0), 19 jaar geleden

Ik heb de vervroegingsklep maar nog een keer getest. Helemaal los gehaald en spanning op gezet. Tik 1 keer. Weer vast gezet en rateld nu even lang als de gloeibougies. De auto rijdt nu een stuk beter, maar nog niet optimaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.