Volvo 440: hoger benzine verbruik

Bouwjaar: 1994

Hoi,

Ik heb een 440 18i uit 1994, sinds een paar weken heeft mijn auto een hoog benzine verbruik, ik heb de auto een grote beurt laten geven en de monteur gewezen op het hoge verbruik van 1 op 10, was altijd 1 op 13 a 14.

De monteur heeft niks bijzonders kunnen ontdekken, wat kan de oorzaak zijn, luchtfilter etc zijn nagekeken en zonodig vervangen.
Ik tank tegenwoordig bij de Tango, ik hoor vaker van mensen die daar getankt hebben dat hun auto minder zuinig is gaan rijden, is dit zo'n indianen-verhaal of waarheid.

ik rijd gemiddelde afstanden, dus wat stadswerk en langere ritten, dit reed ik ook voor het hogere verbruik, ik heb zo goed als alles na gelopen maar zie ik nog meer punten over het hoofd, wie kan mij het antwoord geven.

gr leen

Leen6477

Geplaatst door Leen6477 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb mijn kleppen is verbrand door slechte benzine te tanken, kan dus aan benzine liggen. Tank eens ergens anders, zo sluit je dat al uit!!

michiel7800 (0), 19 jaar geleden

bij tango heb je regelmatig water in de benzine zitten ik heb het zelf namelijk gehad dat er op een tank diezel ongeveer 2 liter water in zat en aangezien hij niet op water loopt stond ik dus stil met de auto ik zou ook ergens anders gaan tanken tango kan wel goedkoper zijn maar de kwaliteit is ook goedkoop te noemen

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat je tank eens leeglopen en bekijk eens hoeveel water er in zit. Misschien dat je ook merkt dat je minder tankt bij de pomp, omdat er water in je tank achter blijft.

Leen6477 (0), 19 jaar geleden

Ik heb dit probleempje besproken met iemand die op een tankauto heeft gereden, die persoon gaf mij te kennen dat de benzine van merkloze tankstations, restbenzine is, waarvan de kwaliteit danig is afgenomen en dus niet meer geschikt voor de merk stations.
Hij adviseerde mij, om 5 tankbeurten V-Power te doen, deze zou de motor reinigen (Koolaanslag verwijderen), en daarmee moet het verbruik weer beter worden.
Ik heb nu een tank V-Power bijna leeg gereden, en wat schetst mijn verbazing, de motor loopt veel mooier rond en het verbruik lijkt mij beter zijn geworden.
Nu nog tanken en uitrekenen en dan de volgende tank belijken, jullie horen nog.

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat hebbe ik gezegt!!

Leen6477 (0), 19 jaar geleden

Vanmiddag de auto afgetankt met nieuwe V-Power, verbruik uitgerekend, en wat denk je, de auto loopt weer netjes 1 op 14.68, dus V-Power heeft zich voor mij bewezen.
Goedkoop tanken, kon wel eens duur tanken zijn, temeer ik geluk heb gehad, dat ik mijn kleppen niet heb verbrand.

gr Leen

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Een auto die al wat jaren oud is en al wat kilometer gedraait heeft zal het niet veel beter doen met v-power als euro 95 / 98. Wat scheelt is waar je brandstof tankt. Op het moment dat je een brandstof tankt met een hoger octaan zoals v-power en of euro 98 loopt je auto net even anders omdat de verbranding net even anders is soms lijkt het dan ook even beter en lijkt het of de auto zuiniger is. Wat je er wel mee voor elkaar kan krijgen is dat het water wat in je tank zit verminderd. Of tewel meer brandstof tank je en je lijkt er meer mee te kunnen rijden. Terwijl je over een paar 100 km's weer langzaam meer gaat gebruiken en dus het effect weg is.
Gr. Quentin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.