Volvo S60 : Immobilizer bericht Volvo S60 2.4T

Hallo allen,

Hopelijk kan iemand me met raad en daad bijstaan met het onderstaande probleem. Ben sinds midden van dit jaar eigenaar van Volvo S60 2.4T, bouwjaar 2002, waar ik lang naar heb gezocht. Auto voldoet aan al mijn verwachtingen echter.... Aangezien ik deze auto graag in originele, uitstekende staat wil rijden, heb ik hem afgelopen week naar en professionele spuiterij gebracht. Dit aangezien er wat plekjes aan de wielkasten te zien waren, aangezien daar voorheen spatlappen aan gemonteerd waren.

Vandaag auto opgehaald echter motor sloeg niet aan. Auto ging wel van het slot af middels afstandsbediening, sleutel in contact, omgedraaid, lampen branden echter geen opstartende motor. Enkel en alleen tikken hoorbaar tijdens start poginingen. Display geeft aan immobilizer zie handleiding. Vervolgens auto gestart via direct contact, middels startkabels en auto sloeg gelijkaan.

Naar huis gereden, geen probleem merkbaar met uitzondering van eerder genoemd bericht. Thuis aangekomen, auto stilgezet, contact sleuel verwijderd en auto opnieuw gestart. Dit maal sloeg de auto per direct aan, echter boodschap blijft zichtbaar. Op diverse forums heb ik diverse berichten gelezen van mensen welke hetzelfde probleem hebben ervaren, echter lijkt dat er diverse mogelijke oorzaken kunnen zijn, ring rond contact vervangen tot aan startmotor vervangen, etc. Wel valt me op dat ik tevens last heb van een euvel te weten, na het stilzetten van auto blijft de ventilator nablazen. Stopt naar enige tijd (minuten werk) echter recentelijk heb ik reeds tweemaal mee gemaakt dat de ventilator blaasde tijdens mijn werk en de auto stond op slot / alarm. Kan het zo zijn dat ik het relais bij de ventilator dien te vervangen, aangezien deze mogelijkerwijs mijn accu leegtrekt, waardoor de storing immobikizer ontstaat?

Verder zoals gezegd ben ik liefhebber, kan iemand me uitleggen wat de exacte functie is van de immoblizer?

Allen bedankt voor het meedenken, adviseren.

Corne

Volvo S60 liefhebber

Geplaatst door Volvo S60 liefhebber (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

De immobilizer is de startblokkering. Bij te weinig accuspanning kan deze een fout genereren en slaat dus de auto niet aan. Komt vaak voor doordat de deuren een tijd lang hebben open gestaan in een werkplaats e.d.
Systeem even uit laten lezen en resetten. Dan zal het vermoedelijk wel opgelost zijn.

Volvo S60 liefhebber (0), 11 jaar geleden

Beste,

Vriendelijk dank voor je adequate en volledige reactie, gewaardeerd. Heb later deze middag de auto moeten gebruiken om naar mijn werk te rijden en geen centje pijn. Het ziet er naar uit, ondanks dat de werkplaats aangaf dat dit niet aan de orde was, dat men inderdaad te lang de accu heeft gebruikt, waardoor de spanning te laag is geworden. De melding is verdwenen als sneeuw voor de zon, dus ben inderdaad van mening dat hetgeen je aangeeft de waarschijnlijke oorzaak is geweest.

Nogmaals bedankt!

Corne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.