Volvo S80: Info over volvo standverwarming gezocht (Vadis?)

Bouwjaar: 2000

Mijn auto was tot vanmiddag uitgerust met een standverwarming. De laatste tijd begon dat ding echter zo te roken dat ik bang was dat de brandweer mijn auto zou gaan blussen ;-)

Ik heb hem er dus maar uit gehaald en wil hem schoonmaken om te zien of daarmee het roken verholpen kan worden. Nu ben ik echter op zoek naar info over dit ding.

Wie heeft info, wellicht uit Vadis oid?

Het gaat om de "heater" type (912) 952-D en het partnummer is 08637244A

Neo

Geplaatst door Neo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer www.standkachels.com

succes Hub

Neo (0), 18 jaar geleden

Helaas, daar is geen info te vinden over deze standkachel.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

De standkachel uit elkaar halen en op de zelfde manier weer in elkaar zetten.Er zit niet veel bijzonders in het kan wel zijn dat de ventilator los licht en dat kun je horen door met de standkachel te schudden dan hoor je iets rammelen. het roken kan ook komen doordat hij een tijdje niet gebruikt is als je het weer terug plaatst en de standkachel start dan heb je het weer.

hervelt (0), 18 jaar geleden

Hallo Neo, Voor informatie over artikelnummers ed zie
orginele Volvo accesoires: http://acctest.semcon.se/nl-NL/P2X/clima... Misschien vind je nog een antwoord op motor-talk.de of problemcar.nl
Succes

Neo (0), 18 jaar geleden

Hoi Johan,

Bedankt voor de link. Op die pagina's vond ik een plaatje van hetgeen ik hier nu op mijn tafel heb liggen:

http://acctest.semcon.se/nl-NL/P2X/clima...

Zo te zien is het nummer 3730 465-6.

Ik heb ondertussen ook ontdekt dat de leverancier van de heater Ardic is. Een speurtocht op internet levert echter niks over deze heater, alleen info over heaters voor in boten :(

hervelt (0), 18 jaar geleden

Hoi Neo,
Ik weet niet waar je de info vandaan haalt dat Ardic de kachels leverd, maar i.i.g heb je hier de link naar de vertegenwoordigingen van Ardic: http://www.ardic.se/heiz/hand/hand.htm

Ik heb nog een paar links naar onderdelen leveranciers/Webshops in met name duitsland die verder alles kunnen leveren dus wellicht ook mbt jouw kachel:


http://www.w-und-g.de/ (Wagner & gunther)
http://www.skandix.de/
http://www.ft-albert.de
Misschien is er nog wat info te vinden via www.volvo-forum.nl
Succes

Neo (0), 18 jaar geleden

Johan,

Dank je voor de linkjes. De eerste link kom je niet op tenzij je een wachtwoord hebt. Bij de anderen kon ik zo snel niks vinden over de standkachel.

Wat ik eigenlijk zoek is een tekening van het apparaat met alle onderdelen. Dan kan ik zien hoe ik hem kan demonteren. Ik vermoed namelijk dat het alleen een kwestie is van schoonmaken..

jroel (0), 18 jaar geleden

Neo

de standkachel, ook wel fuel fired heater (FFH)genoemd, wordt geleverd door Eberspeacher (link: http://www.eberspaecher.com/de/index.htm.... Het roken van de FFH is hoogstwaarschijnlijk omdat er lucht in de brandstofleiding zit. Controleer of de brandstofpomp (voor het rechtse achterwiel) van de FFH onder een hoek van ±15 graden staat.
De lucht in de leidingen veroorzaakt een verstoring in het verbrandingsproces en er ontstaat witte rook bij het opstarten van de FFH. Ik ben 100% zeker dat het probleem niet wordt veroorzaakt door de FFH-unit zelf.

groeten,

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.