Volvo V40: inhouden bij optrekken in 2 en 3

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 115 pk

Een paar maanden terug kwam de klant binnen met zijn auto omdat hij vreselijk rookte. na onderzoek bleek een slang van de turbo gescheurd. Nieuwe erop en liep weer als een zonnetje. Maar de klant is nu een paar keer terug geweest omdat hij hem toch minder vond rijden dan voor die tijd. We hebben er zelf in gereden en vinden de auto niet slecht rijden of roken zoals hij verteld. Maar het blijkt ook niet altijd zo te zijn, maar juist vaak als hij optrekt in de 2e of 3e versnelling verneemt hij de auto wat inhouden en niet prettig rijden.

Herkent iemand dit? Of heeft de turboslang die gescheurd was hier iets mee van doen? waarom scheurt dir bv?

Geplaatst door

Siem Bijman (500)
badge vip badge

al 23 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

turboslangen scheuren wel eens ligt aan de kwalitieit en de olie.

Het inhouden zou van de EGR klep af kunnen komen die kunnen nog al eens vervelend doen daarbij is er een verlengde garantie geweest op inhouden. Ik ben er met een paar bezig geweest en bij sommige kun je er niets van merken en als je dan een andere regeleenheid hebt gemonteerd is het volgens de klant over.
Ik weet niet of er een bevriende dealer zit maar vraag naar die campange over inhouden.
Ze kunnen je dan een test geven. waarbij een proefrit zit met aangesloten en losgekoppelde EGR.
de rest moet met VIDA maar misschien kun je er iets mee.

Ik ben alleen bang dat het de EGR is en die kan erg vastzitten het heeft wel eens een spruitstuk gekost.

volvoxc90 0
badge

18 jaar

Dankje Frank. We gaan er mee aan de slag. Klant is vanmorgen weer geweest en heeft het probleem nog steeds, maar zelf erin gereden en weer niet echt gemerkt. Maar een probleem met de EGR zou inderdaad heel erg goed dit probleem kunnen veroorzaken.

Siem Bijman 500
badge vip badge

18 jaar

hoi siem,

ben je al verder gekomen met deze klacht?
groeten michiel

Michielrc7825 0
badge

18 jaar

Ja en nee. We hebben de egr-klep eruit gehad en die was niet echt smerig. We hebben op de auto een apparaatje gemaakt dat heel langzaam de Abcon - cleaner opsnuift dat geleidelijk de evt. vervuiling van de in-en uitlaatgedeelte (egr,inlaatspruitstuk, turbo ) tijdens het rijden reinigt Klant is een paar maal terug geweest om te laten controleren of het reinigingsmiddel ook werkelijk wordt aangezogen en tot nu toe is het probleem ook bij hem niet meer teruggeweest. Dus definitief opgelost is nog even afwachten.

Siem Bijman 500
badge vip badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.