Volvo S60: Jankend geluid links voor S60D5

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Mijn Volvo S60D5 (160.000 km) laat een (laag)jankend geluid links voor horen, vooral bij ca. 100 km/u. Geluid verandert niet als je de koppeling intrapt en is puur afhankelijk van de snelheid. Volgens de dealer (die bij een beurt naar eigen zeggen alles gecontroleerd heeft) zou het aan de banden kunnen liggen, maar het geluid is bij zomer en winterbanden (bijna) gelijk. Het geluid heeft een hogere frequentie dan de bromtoon van een wiellager o.i.d. Kan er verder niets op het forum over vinden. Misschien ben ik wel te pietluttig in deze overigens zeer comfortabele en stille auto, waar ik inmiddels probleemloos 100.000 km mee gereden heb.

deboer47

Geplaatst door deboer47 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BrotherJohn (0), 14 jaar geleden

Blijft toch weinig anders over dan het laagjankende geluid van een wiellager..

deboer47 (0), 14 jaar geleden

Ik heb de D5 inmiddels ingeruild tegen een zeer fraai D5 exemplaar uit 2007 met weinig kilometers. Bij het demonteren van de wielen met winterbanden (De oude D5 stond nog op winterbanden om ze "op te rijden") viel mij een wat onregelmatig slijtage op aan de buitenkant van het profiel van de voorbanden. Zou dus ook kunnen zijn, dat de sporing / banden het geluid veroorzaakt hebben. Een wiellager sluit ik ook niet helemaal uit, hoewel het geluid mij aan de hoge kant leek. Ik weet uit de machinebouw, dat kogel- en rollenlagers afhankelijk van de soort beschadiging soms merkwaardige trillingen en tonen kunnen opwekken. Voor mij is het probleem nu opgelost. Overigens stuurt de nieuwe D5 een stuk prettiger. Een hele verbetering dat nieuwe onderstel, dat ze bij het modeljaar 2007 ingevoerd hebben!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.