Volvo 940: Kachelhuis schroeven

Bouwjaar: 1997

Beste,

Zojuist de radiateur voor de interieurverwarming vervangen van een Volvo 940 met Airco.
Hoop werk.

Het verdelerhuis dat vlak voor de radiateur zit zal al met te weinig boutjes vast en ik heb er ook een paar laten vallen en niet meer kunnen terugvinden. Ik wil het wel goed vastzetten nu ik het weer ga opbouwen.
De schroefjes zijn een nogal bijzonder parker maatje dat ze hiervoor gebruikt hebben. Anders dan andere schroeven die ik in de auto tegenkom.

Gaat om een parker met een kop van 7mm en een vast aangezette ring.
Totale lengte van de schroef is 20 of 24 mm. Kerndiameter van de schroef ca 3 mm
Wat het moeilijk maakt is de spoedhoek van de draad. Deze is ca 2mm per omwenteling. Dit is duidelijk meer dan is toegepast bij andere vergelijkbare parkers in de volvo. Waarschijnlijk omdat de andere schroeven in plaat materiaal worden vastgezet en deze in de kunststof behuizing worden gedraaid.

Heeft iemand een idee wat voor soort schroef dit is (wat is de naam en het type) en waar ze te verkrijgen zijn.

Jan

VolvoJan

Geplaatst door VolvoJan (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 8 jaar geleden

Kun je gewoon een alternatief in draaien .
Anders naar de dealer.

VolvoJan (0), 8 jaar geleden

@kaleido 1

Klopt,

Maar een alternatief met een andere draad maakt de bus waar al 2mm spoed in is gedraaid kapot en dit is dus een eenmalige oplossing. Wel goed om het nu vast te zetten maar niet voor een tweede keer.

Dealer ga ik zeker proberen maar ik denk dat de al ontbrekende schroeven al eerder bij de dealer zijn kwijt geraakt. Dus dat kan lang wachten worden.

Jan

kaleido 1 (1715) PRO, 8 jaar geleden

Waarom zou hij nog een keer open moeten , als je ze normaal vast zet , dan kun je ze er nog wel 5x uit en in draaien , het plastic zet zich wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.