Volvo 850: Kachelmotor werkt niet (climate control)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Wij hebben hier in de werkplaats een volvo 850 staan waarbij de kachelmotor niet werkt. De kachelweerstand en het bedieningspaneel zijn al uitgewisseld van een andere auto maar geen resultaat. De kachelmotor gedemonteerd en een plus en min op gedaan en deze draait gewoon soepel. De stekker met 2 draden die op de kachelmotor zit daar heb ik op het zwarte draad een constante plus maar op de blauwe draad krijg ik geen massa. Op stekker van de weerstand (ook 2 draden) heb ik op de zwarte een massa maar op de blauwe (die vervolgens naar de motor gaat) krijg ik geen massa. Als ik een massa trek naar de blauwe draad op de motor dan doet hij het maar is hij niet te regelen en blijft hij ook maar draaien zelfs met sleutel eruit. Weet even niet meer waar ik het moet zoeken. Heb het idee dat de weerstand die ik uitgewisseld heb misschien ook niet goed is maar een nieuwe moet besteld worden en kost een vermogen. En is het de vraag of het dan wel opgelost is. Heeft iemand tips??

Gr. Garage Bakker

GarageBakker

Geplaatst door GarageBakker (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

Als ik ook naar je andere topic kijk vermoed ik het contactblokje.

Ruud10657 (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt inderdaad op de startschakelaar 9447803 (€44 excl). Deze week de mijne vervangen. Had ook allerlei rare verschijnselen. Na het vervangen werkt alles weer als een zonnetje. 4x torx onder de onderste stuurkolom kap draaien, kap verwijderen, zwarte stekker los trekken, 2x schroef uit startschakelaar draaien. Schakelaar eraf pakken. Monteren in omgekeerde volgorde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.