Volvo V40: kilometerstand

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG

Is het voor een Volvo V40 een probleem dat ie zo'n 200.000 km heeft gelopen met een LPG-installatie?
Zouden we binnenkort voor verrassingen komen te staan?
We vinden het geweldige auto's, maar zijn wat huiverig omdat we totaal geen verstand hebben van auto's...

eddyenmarja

Geplaatst door eddyenmarja (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

waarom niet voor een diesel gaan? die lacht om deze km standen.

gas kan goed zijn.......maar blijft een risico met deze km stand.

eddyenmarja (0) PRO, 17 jaar geleden

Onze gedachtegang was dat LPG tanken behoorlijk goedkoop is. We hadden een Crysler Voyager en die slurpte zo'n € 90,-- per week. LPG dus niet...

mvdkant (0), 17 jaar geleden

meestal is de cilinderkop na 200.000 km aan revisie toe. na een best wel dure reparatie verwacht ik dat de auto het motorisch wel weer een ton of 1,5 / 2 kan volhouden. wel moet je op gas de kleppen dubbel zo vaak laten stellen.

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=mvdkant]wel moet je op gas de kleppen dubbel zo vaak laten stellen.[/quote]
Die KUN je niet stellen, die hebben hydraulische stoters.

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

als je over de 28 a 30000km per jaar rijd moet je gewoon diesel gaan rijden daaronder is gas lekker goedkoop, kan heel goed zijn maar heeft wel vaak storingen (daarom rij ik diesel). Heb ook nog nooit van iemand gehoord dat op gas rijden geen probleem geeft en nergens last van heeft. maar daar zijn de meningen over verdeeld (voordat ik reactie krijg dat iemand al 4ton probleemloos rijd op lpg, ben je echt een uitzondering !!)

verder ben je nu een chrysler voyager gewend......denk niet dat je de v40 dan echt lkkr vind rijden...je mist ruimte en hij rijd veel keliner als de chrysler, dit ga je echt merken als je lange stukken moet rijden,ga is in een v70 rijden ( ja die ouwe rijd ook lkkr hoor ) volgend jaar komt als het goed is de nieuwe V70 uit en worden de nu nieuwe modellen weer goedkoper.

kijk verder bij de v40 goed naar de remschijven, deze trekken snel krom (heb deze auto ook gehad, 5 maanden a 26000km's) ook de versnellingspook, hierin zitten blokjes die het schakelen soepel houden, na 2 ton zou ik deze zeker vervangen (ik kreeg de v40 hierdoor moeilijk in z'n achteruit)

kortom; ik zeg altijd op gas moet je koken en je cv-ketel voeden !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.