Volvo V50: Klapperend geluid bij rechter achterwiel bij sterke zijwind

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een paar keer een klapperend geluid gehad bij het rechter achterwiel bij sterke zijwind van rechts (windkracht 6 -7). De snelheid van de auto was ca. 100 -120 km/uur. Dit geluid trad vooral op bij open vlaktes en bij het passeren van vrachtauto's. Het is een hard, snel klapperend en soms schurend geluid, en duurt ca. 10 sec. De garage kan niets vinden en kent dit probleem niet.
Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt, en misschien weet waardoor het veroorzaakt wordt?

hans44

Geplaatst door hans44 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 12 jaar geleden

Toevallig wieldoppen die half los zitten of gescheurd zijn?
Geen plastic wielkuip of bodemplaatbeschermplaat die los zit en dan door de wind zover verbuigt dat hij tegen het wiel aankomt?

hans44 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je suggesties, Ferrie.
De wieldoppen zijn OK. Zoals vermeld heeft de garage niets gevonden bij inspectie op de brug, ook geen losse delen. Aan de plastic bekleding van de wielkassen had ik ook al gedacht. Bij de doorvoer van de ophanging/vering is die open en er is met de hand enige beweging in te krijgen. Dat is normaal: in het de linker wielkast is dat ook het geval. Zou bij sterke wind er een vreemde resonantie kunnen optreden waardoor de bekleding gaat trillen?
Mijn vraag is of er iemand is die dit ook al eens heeft meegemaakt?

brunovanderjeught (0), 12 jaar geleden

Is de nummerplaat achteraan stevig bevestigd, bij ons in Belgie word deze soms bevestigd op een plastic houder waar makkelijk de wind tussen kan, en klettert ook al als men het kofferdeksel sluit. En is het tankdopje goed vergrendeld?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.