Volvo V70: Klapperend geluid in bochten ??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.6T

Ik ben met mijn V70 naar de garage geweest omdat ik ALLEEN in de bochten een klapperend geluid hoorde.
Garage adviseerde mij zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant de fuseekogels te vervangen, maar na de reparatie en het wegrijden klappert ie nog steeds?

Garage weet nu plotseling (??) niet meer waar het wel aan ligt, dus ik hoop dat hier iemand wel een oplossing weet. Het klapperende geluid hoor ik alleen als ik een bocht inga, bijv een rotonde.

Erik

SpikeFlloyd

Geplaatst door SpikeFlloyd (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Zit eerder te denken aan een homokoneet van een van de aandrijfassen.

SpikeFlloyd (0), 11 jaar geleden

Dank voor je reactie maar geen idee wat dit is en hoe dit is te verhelpen?

Marcel480GT (0), 11 jaar geleden

Beste Erik,

Ik ben in het6 bezit van een 480 en weet niet of de techniek gelijk is aan de V70, maar dit probleem heb ik ook gehad en bij was de oplossing om de reactiestang te vervangen. Dit is bij de Volvo dealer gebeurt en sindsdien is het probleem weg.

Wellicht dat jij deze mogelijkheid ook eens kunt bekijken.

Groeten,

Marcel

BartZweden (0), 11 jaar geleden

Ik denk ook inderdaad dat het de homokineten zijn van de aandrijfassen waarop speling is ontstaan! Je moet deze aandrijfassen vervangen waarbij je je oude aandrijfassen als een soort statiegeld kunt inleveren. Een homokineet is de koppeling van de aandrijfassen bij het wiel en bij de versnellingsbak. Hierinder kan de aandrijving onder alle hoeken, bochten en invering plaats vinden.Deze aandrijfassen worden zwaar belast door de voorwielaandrijving Dit is een klus voor een ( Volvo) vakman.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.