Volvo V70: Onregematig lopen in stationair bij warme motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 Turbo

Mijn V70 (240 K km, bj 2000 nieuwe serie) vertoont al enige tijd kuren. Bij warme motor draait de motor niet stabiel. Het toerental varieert tussen 700 en 1000 p/m. De motor maakt dan ook duidelijk meer lawaai en "bonkt" als het ware. Ik voel in ieder geval de motor draaien. Zo'n situatie doet zich voor wanneer ik bij een stoplicht sta met mijn voet op de rem (ik rijd automaat). Dit euvel heb ik een aantal jaren (bij km stand 130K) geleden ook al gehad en toen heeft de dealer het gasklephuis vervangen. Toen sloeg de motor zelfs af en toe af.
Nu is het gasklephuis weer vervangen maar het helpt geen fluit. Bij koude motor geen probleem, rijdend ook niet. Alleen stilstaand met voet op de rem.

99Peter

Geplaatst door 99Peter (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Probeer het eens met warme motor met de bak in P of N.
Krijg je het schommelen als je op de rem trapt? En stopt het als je de rem weer los laat?

99Peter (0), 11 jaar geleden

Hartelijk dank voor reactie. Ga ik komende week proberen. Ik meld mij donderdag of zo weer.

99Peter (0), 11 jaar geleden

Afgelopen week uitgeprobeerd. Weet het niet helemaal zeker, maar het lijkt er sterk op dat het onregelmatige lopen eruit is als in in N of P sta. Elke keer als de onregelmatigheid zich voordeed auto gelijk in N gezet en dan liep de motor vrijwel onmiddellijk weer regelmatig. Daarbij heb ik de voet van de rem gehaald.

Extra info: Bij recente reparatie (gasklephuis vervangen: waarvan in me nu dus afvraag of die nodig was) zijn er veel problemen geweest om de motor in te regelen. Bleek de boordcomputer ook nog vervangen te moeten worden. O ja, Luchtmassameter is 40 K km geleden al vervangen.
Ben benieuwd of het probleem nu duidelijker is................

Discussie lijkt sprekend op problemen gemeld door Kamal, 15 mei 22.01 (v60) met reactie Ruud 10657.

99Peter (0), 11 jaar geleden

Inmiddels een paar weken verder. Motor reiniger aan de benzine toegevoegd. Dit lijkt te helpen dus dat houden we nog effe vol. Verder gaat volgende week de lambda sonde er nieuw in (ja, origineel onderdeel).
In de tussentijd werd ik helemaal gelukkig van lekkende radiotor (vervangen) en airco die vreemd doet (warme lucht).

Het originele probleem is nog niet klaar. Meld me later wel.

99Peter (0), 11 jaar geleden

Een hele lange lijst met mogelijke storingen heb ik van Internet gevist. Werd er niet goed van.
Uiteindelijk twee zaken gedaan:
1. Schoonmaakvloeistof in de benzine (twee keer volle tank)
2. Lambda sonde vervangen.
Het effect is helder: probleem opgelost. De motor loopt weer regelmatig en de storing heeft zich niet noemenswaardig meer voorgedaan. Ik schat in dat de schoonmaakvloeistof zijn werk heeft gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.