Volvo S80 2000: klein beetje inhouden

Bouwjaar: 2000

Sinds een maand of 5 heb ik deze auto en vanaf het begin houdt de auto in tussen 80 en 100 kilometer. Verder rijdt hij als een trein. Dat inhouden is zo gering dat ik het maar nauwelijks merk. Ik denk dat iemand die met me meerijdt het niet eens in de gaten heeft. Maar inhouden doet-ie.
Ik zit me al 5 maanden af te vragen of ik er de dealer eens over zal benaderen (er zit nog volop garantie op), maar ik ken veel mensen (vooral die met wat afwijkende duurdere modellen), die helemaal gek worden van alle electronica-shit die hun dealer niet kan verhelpen (vaak is het na iedere keer ingrijpen van de dealer juist erger)zodat ik daar liever niet aan begin. Ik wil mijn auto bovendien ook niet onverkoopbaar maken.
Onlangs bij een storing aan de dynamo en de accu (beide vervangen) heeft de dealer alles nagekeken. Ik heb hem toen niet gewezen op het inhouden, maar veronderstel dat hij bij het uitlezen niets bijzonders heeft aangetroffen.
Is er een vakman, die mij kan zeggen of dit soort minimale klachten helaas tegenwoordig bij zoveel auto's voorkomen en dat ik er maar beter mee kan leren leven ?

piet9017

Geplaatst door piet9017 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het klinkt raar maar ik denk dat het de airco pomp is.
Bij constante snelheid is dat voelbaar als in eens de airco inslaat
het neemt een stukvermogen weg

piet9017 (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor je suggestie, maar het inhouden is niet constant. Het doet zich wel alleen voor bij constante snelheid tussen 80 en 100, maar dan rijdt de auto met snelle horten en stoten. Sterk overdreven natuurlijk, want je merkt het nauwelijks. Ik heb wel het idee dat het "erger" wordt als ik weer eens stevig geraced heb (kickdown gebruiken bij 150 enzo). De airco heb ik overigens praktisch altijd uit staan. Tenminste dat denk ik, want bij dit soort met chips volgeladen auto's weet je dat nooit.De knop op het dashboard zegt in elk geval dat-ie uit staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.