Volvo S80 1999: motormanagement meldingen

Bouwjaar: 1999

Heb nu een aantal maanden de T6. Veel 'motormanagement service spoed' meldingen. Vandaag de melding 'rij langzaam, service spoed' . Hiervoor was de motor een keer zomaar afgeslagen. Lijkt alsof ie op een pit mionder loopt. Iemand bekend met dit probleem?

mv

Geplaatst door mv (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Als je die melding krijgt betekent dat er foutcode in het motormanagement zit. Dus op naar de dealer en de computer uitlaten lezen en met de storingscode in je achterhoofd storingzoeken.

mv (0), 20 jaar geleden

De code geeft aan dat er iets mis is met de gasklep (1e meldingen, huidige weet ik niet). Garage adviseert om gasklep niet te vervangen want wat als het iets anders zou zijn... (?!?)
Moet ik me zorgen maken?

mv (0), 20 jaar geleden

Overigens, thx voor je snelle reactie.

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Als de code gasklep terug blijft komen zal er toch een keer iets moeten gebeuren wil je niet onderweg komen te staan. Ik snap dat je garage het moeilijk vind omdat het een duur onderdeel is.
Merk je ook aan het rijden dat de auto niet vloeiend meer loopt?
Als dat zo is zou ik de gasklepvervangen.

mv (0), 20 jaar geleden

Hij houdt inderdaad in, rijdt niet vloeiend. Dat wordt dus een nwe gasklep :(
Behalve dat ik langzaam moest rijden kreeg ik ook de melding 'emissie service spoed' Dat kwam doordat ie op 5 pitten liep is me verteld.

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ja, inderdaad een nieuwe gasklep en aan je :-( weet je ook al wat het kost maar daar krijg je ook weer iets voor terug.
De melding Emissie service spoed kan komen door dat je gasklep stuk is op dat moment gaat je auto in een noodloop maar op 5 pitten lopen lijkt me onwaarschijnlijk. Storingscode uitlezen en ressetten nieuwe gasklep en afwachten maar ik denk dat het een samenloop van omstandigheden is.

Fred3347 (0), 19 jaar geleden

Ik had dit zelfde probleem met mijn V70-T5, op de sloop (Rima in Druten) een andere gasklep gekocht, zelf gemonteerd en hij rijdt weer als een speer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.