Volvo 440: Knipperlicht Relais volvo 440

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8I

Hallo allemaal,

Vorige week is tijdens het rijden mijn knipperlicht en alarmlicht uitgevallen. Nu lijkt het mij vrij duidelijk dat het knipperrelais kappot is. Alleen kan ik deze niet vinden alle volvo dealers hier in de buurt opgebeld de een zegt achter de zekeringkast de ander achter de de teller. Het komt er op neer dat ik nu mijn hele dashbord los heb liggen en nog steeds geen idee heb waar het relais zit. plekken waar ik gekeken heb:

- achter het dashbord kastje
- achter de teller
- in de relaiskast
- in de zekeringkast
- onder het stuur
-( bij dit type zit hij niet in de paniekschakelaar)
- achter de radio en vntilator bediening.

graag hulp want zit met mijn handen in het haar


mvg Tim

Steentjes

Geplaatst door Steentjes (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Het is al wat tijd terug ,het is volgens mij dezelfde als de waarschuwing voor het gebruik van de gordel dat is in de buurt van de radio in de console. Succes

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

"Vroeger" zaten ze wel eens helemaal links onder het dashbord BOVEN OP een kabelbundel vastgemaakt met een ty-rap, je ziet ze (bijna) niet zitten en nu hij defect is hoor je hem ook niet meer !!!

En ze lijken ook een beetje op een "normaal" relais

ronny530 (0), 14 jaar geleden

Hoi ik rij zelf een 440 van 1994 en bij gebruik van richtingaanwijzers hoor ik de schakelaar van de alarmlichten klikken, nou ja het relais geluid er van. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat de alarmlicht schakelaar is gaan hemelen. Die moet dus los.

Succes Ronald.

Steentjes (0), 14 jaar geleden

Ten eerste bedankt voor de reacties.

Na wederom uren zoeken en demonteren nog steeds geen relais gevonden zie hieronder een foto van hoe mijn auto op het moment eruit ziet. Het type 440 heeft de eerste 2 bouwjaren een ander systeem ronny hier zit het relais niet bij in de paniekschakelaar. Alle jaren erna zowel 440 als 460 hebben dit wel. Dus mensen als iemand nog een oude werkplaatshandleiding thuis heeft liggen of iets dergelijk kijk er aub even in om mij verder te helpen want ik begin er aardig genoeg van te krijgen gr Tim

http://www.imgdump.nl/uploads/05phtrnb_1...

rensk001 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Volvo-Specialist]"Vroeger" zaten ze wel eens helemaal links onder het dashbord BOVEN OP een kabelbundel vastgemaakt met een ty-rap, je ziet ze (bijna) niet zitten en nu hij defect is hoor je hem ook niet meer !!!

En ze lijken ook een beetje op een "normaal" relais[/quote]
Hier ben ik het helemaal mee eens.

ronny530 (0), 14 jaar geleden

Hoi Tim, ik kan je niet verder helpen maar vaak hebben bibliotheken handboeken die je kunt lenen dan wel lezen. Zo door modderen is geen optie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.