Volvo 440: Toeren vallen weg bij wegrijden, alleen met mingraden

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6i

Met plusgraden rijd hij als een zonnetje, maar zodra het min is gaat het mis.

Ook met koude auto gaat het goed, dus de eerste paar kilometer geen probleem. Maar als ik met warme motor van de verkeerslichten wil vertrekken als het min is (stationair niks aan de hand, toeren 1100 stabiel) lukt het haast niet. Ik druk dus op gas en (ongeacht stand van koppeling) de toeren vallen bijna helemaal weg. Lichtjes (motor etc) gaan blinken en hij slaat bijna uit. Tot nu toe nog niet gebeurd, gelukkig. Dus ik ga fanatiek door met drukken op gaspedaal tot hij toch "contact" krijgt en met een vrrooem! kunnen wij veer verder (toeren springen uiteraard richting 3000-4000).

Doorrijden ook geen probleem, misschien kleinen haperingen met wisselen van versnelling.

Hij was al bij een garage, maar ze konden niets vinden met een kleine check (dus geen vocht of zo). Aangezien hij oud is en weinig waard (wel maar 120 000 gereden) ga ik dan geen honderden euro's instoppen in verder onderzoek.

Heeft iemand met dit soort van symptomen ervaring? Of zal ik maar wachten tot de tulpen er zijn, zodra het weer plust is er niks aan de hand.

Pallo

Geplaatst door Pallo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mistermaniac (0), 14 jaar geleden

Start de auto ook slechter als er net mee gereden is? (dus met warme motor)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.