Volvo 240: koelproblemen 6 cilinder diesel

Bouwjaar: 1991

Ik heb sinds een paar dagen een 6 cilinder diesel die, naar het schijnt (aflezen tempmeter op dashboard), niet helemaal op temperatuur wil komen. "Thermostaat!", roept iedereen natuurlijk. Maarrrr... Hij gooit óók koelvloeistof uit het expansietankje, wat juist zou duiden op een te warme motor. Bijkomend gegeven is dat de radiateur er behoorlijk slecht uitziet.
Iemand een goed idee?

groeten,
Huge

huge

Geplaatst door huge (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

IK zo hem laten warm draaien en kijken wat gebeurd :slaat de ventilator op? worden de darmen warm? Expantievatje?

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Drukopbouw in het koelsysteem door een lekke koppakking of scheurtje in de kop. Deze motoren zijn door de lange cilinderkop gevoelig voor de koeling. Tevens is in mijn ogen de koeling wat krap bemeten. Een gare radiator geeft snel koelingsproblemen.

Draai bij koude motor even de dop van het expantievat los, gooi hem vol en start de motor. Even versneld stationair laten lopen en kijken of er luchtbellen komen, indien ja zie bovenstaande.

Succes,

Paul

huge (0), 19 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor de reacties!
Radiateur en thermostaat vervangen: alles ok nu. Hoewel de tempmeter niet verder komt dan halverwege. De auto rookt niet (meer), dus ik neem aan dat ie goed op temperatuur is.
Groeten,
Huge

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.