Volvo 240: rem houdt ermee op

Bouwjaar: 1991

Probleem: als ik tijdens het rijden het rempedaal drie (of meer) keer intrap, remt de auto niet meer. Ik denk dat het de vacuumpomp is. Hoe kan ik dat testen?
De vorige eigenaar beweert dat de hoofdremcilinder vlak voor de verkoop is vervangen (wat ik ernstig betwijfel!). Kan dit er iets mee te maken hebben?

Alvast bedankt!

Groeten,
Huge

huge

Geplaatst door huge (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JanSpeed5132 (0), 19 jaar geleden

Jou beschrijving doet mij vermoeden dat je geen bekrachtiging hebt na 3x remmen.
is het een benzine/LPG? Dan moet je het zoeken in de vacuumslang(lekkage), de terugslagklep(niet werkend) of de vacuumtrommel zelf (lekkage)
is het een diesel? Dan kan je het ook nog zoeken in de vacuumpomp (een Diesel heeft geen vacuum in het inlaatspruitstuk, iedere diesel is vrij aanzuigend en heeft ook geen gasklep dus ook geen vacuum, vandaar de apparte pomp.

Of de hoofdremcilinder vervangen is moet je naar mijn idee kunnen zien aan hoe schoon en netjes dat ding wel of niet is.
Als deze echt vervangen is moet ook heel het remsysteem ontlucht worden. Met lucht in het systeem remt het niet echt goed...(gevaarlijk!)

huge (0), 19 jaar geleden

Ik heb de vacuumpomp vervangen en het probleem is opgelost!
(en de remblokjes rondom vervangen en dat was hard nodig!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.