Volvo 240: Radio vervangen???

Bouwjaar: 1993

Hallo.

De radio-cassette-speler in mijn Volvo 240 uit '93 wil ik graag vervangen door een radio-CD-speler. Nu is de radio besteld, net als een ISO verloopstekker en een ISO montagemal.

Bij het alvast loshalen van de oude radio (TD-603) kom ik echter iets raars tegen. Een antenne-plug (niet raar), een brede stekker (ook niet raar), en ook een soort DIN-stekker (wel raar!). Waar is deze DIN-stekker voor bedoeld? Als ik de DIN stekker en de brede stekker volg kom ik achter de asbak terecht waar een zilverkleurig kastje zit met koelribben. Daar zit de DIN-stekker en de brede stekker op aangesloten.

Zelf denk ik dat dit een versterkertje is, maar kan ik hier de nieuwe radio zo ongestraft op aansluiten, of moet deze weg? Ook denk ik niet dat het bestelde ISO-verloopstekkertje rekening houdt met de DIN-stekker.

Kortom, wat normaal een makkelijk werkje is, lijkt nu een ware goocheltruc te worden. Wie kan mij helpen bij het ontrafelen?

Prutser9191

Geplaatst door Prutser9191 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt op een aparte eindversterker. Helemaal loshalen. Vervolgens alle speakerleidingen naar achter de radio brengen en op de juiste manier aansluiten op de ISO connectoren. zoek hiervoor even op internet.
Succes,
Paul

Prutser9191 (0), 19 jaar geleden

Bleek inderdaad om een versterkertje met eigen stekkertjes te gaan. Alles los gehaald en opnieuw aan een juiste ISO-stekker aangesloten. De vier draden voor de achterluidsprekers bleken trouwens apart van de rest vanonder het stuur te komen. Deze moest ik eerst doormeten om tot de juiste aansluiting te komen. Alles werkt nu prima! Dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.