Volvo 240: Geen plaats voor radio-CD speler??

Bouwjaar: 1993

Hoe bevestig ik een standaard (ISO) radio-CD speler in een Volvo 240? De huidige originele radio-cassette speler (TD-603) heeft geen standaard front, maar een front dat aan een zijde een ronding heeft. Bovendien is het front veel groter. Als ik de oude radio er dus uit haal, krijg ik een grote opening waar geen standaard ISO in past. Eigelijk heb ik een soort van inbouwadapter nodig maar voel er weinig voor om het wiel opnieuw uit te vinden. Wie weet raad?!

Prutser9191

Geplaatst door Prutser9191 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

De radio kan zelfs op 2 plaatsen gemonteerd worden boven of onder ,alleen onder kun je het display minder goed zien.In ieder geval heb je voor beide een iso-adapter nodig.

Prutser9191 (0), 19 jaar geleden

Dank voor je reactie! Met iso-adapter, bedoel je dan zo'n verloopstekker, of een plastic plaatje dat het grote gat opvult en waar een standaard radio in past? Dat laatste heb ik eigelijk nodig maar of dat bestaat en hoe ik er aan kom?

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

Je hebt zowel een adapter als een inbouw paneel nodig, deze waren altijd universeel verkrijgbaar.Misschien nog te bestellen bij een leverancier van radio's.Dit zal wat moeilijker worden omdat de 240 al een tijdje niet meer gemaakt wordt.

Prutser9191 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de adapter en het inbouwpaneel inderdaad bij een leverancier gevonden. Waren dus gelukkig nog verkrijgbaar. Inbouwen wordt nu simpel. Thank's!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.