Volvo S40: Koelvloeistoflekkage, maar nergens een lek te vinden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

Hallo allemaal,

Ik heb regelmatig een plas koelvloeistof onder de auto liggen. Dit is niet altijd het geval maar zo nu en dan. Het druppelt dan ter hoogte van de accubak en luchtfilter op de bodemplaat en daarna op de grond. Het lijkt erop dat het tijdens het tijden niet lekt maar enkel als de auto voor lange tijd geparkeerd staat.

Maar als we de auto op de brug zetten, dan zien we nergens een lekkage, wel dat het ergens gelekt heeft. Als we (vrij hoge) druk op het systeem zetten, dan zie je het ook nergens lekken, heel merkwaardig dit.

Weet iemand waar het zou kunnen lekken, of herkent iemand dit probleem? Dop koelvloeistofreservoir heb ik reeds vervangen. Dit zou ook meestal kapot gaan, heb ik begrepen.

Alvast bedankt.

mamoli

Geplaatst door mamoli (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je het werkelijk ZIET druppelen MOET je ook de oorzaak kunnen zien. Hoe, heb je (hoge) druk op het systeem gezet? Hoeveel koelvloeistof moet je bijvullen.

mamoli (0), 10 jaar geleden

Je ziet het nergens druppelen, dat is het probleem nou juist. Je ziet alleen dat het gedruppeld heeft op de bodemplaat en de grond.

Met een drukpomp op de opening van de koelvloeistofreservoir hebben we er druk op gezet.

Als ik redelijk rustig rijd, dan lekt hij niet. Alleen als ik sportief rijd, dan lekt hij. Vullen is meestal iets van een halve liter.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Als er koelvloeistof op de onderplaat ligt moet het te zien zijn, zet hem op een brug met druk erop en het komt te voorschijn gagarandeerd

mamoli (0), 9 jaar geleden

Radiator blijkt lek te zijn bij een aansluiting van een slang. Mijn vraag is, is het vervangen van de radiator bij deze wagen veel werk?

Of zou "de pil" ook werken?

Thanks alvast.

kaleido 1 (1900) PRO, 9 jaar geleden

Radiateur vervangen is redelijk te doen , een pil zou ik niet doen , levert op termijn meer problemen op , dan op korte termijn opgelost worden.
Uiteindelijk moet je toch de radiateur vervangen en de bijkomende ellende van een pil.
Maar als de aansluiting "alleen" lek is , is dit toch te repareren , zonder de hele radiateur te vervangen ?

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Die pil erin is prutsen. En niet deugdelijk.
Ga voor een nieuwe radiateur.



[url=http://postimg.org/image/z4cuuvqnz/][img]http://s3.postimg.org/z4cuuvqnz/Volvo_ra...[/img][/url]

mamoli (0), 9 jaar geleden

Radiator vervangen en probleem is hiermee opgelost.

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.