Volvo 850: koppakking vervangen maar niet op al die slangetjes gelet.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 ltr 20 klepper

Goede avond,

Ja ik heb niet erg goed opgelet bij het loshalen van mijn kop. De moter loopt onregelmatig en er brandt een lampje wat voor emmissie staat. Heeft iemand een schema of overzicht voor mij hoe die slangetjes lopen moeten.
Bedankt en groetjes
Loo

strang55

Geplaatst door strang55 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (145) PRO, 12 jaar geleden

Ligt het wel aan de slangetjes?
Als alle slangetjes vast zitten en je hoort nergens gesis kan het ook iets anders zijn.
Staat de nokkenas goed op tijd en of de dist. riem?

strang55 (0), 12 jaar geleden

onder bij de gasklep zitten 2 aansluitingen. 1 dikke en 1 dunne .ik weet niet waar die op aangesloten moeten worden. Verder heb ik er nog 1 ontdekt waar geen slamgetje opzit. Bij het monteren heb ik de krukas goed gezet. Op de tandwielen van de 2 nokkenassen stonden geen tekens. via de garage welke mijn kop heeft gereviseerd hebben we deze ongeveer gezet zoals het zou moeten en heb zijn gereedschap meegekregen om ze later aftestellen en te blokkeren. Volgens mij zit het probleem in de slangen.

Groeten Loo

Highway (145) PRO, 12 jaar geleden

oke, is er nergen een van die slagetjes gescheurd vooral in de bochtjes?

strang55 (0), 12 jaar geleden

Nee ik heb alles nagekeken maar alles wat vast zit is oke. Ik heb echter 3 plaatsen waar geen slangetje op zit ergens is wat verdwenen. Dit is ook de reden dat ik zo graag een overzicht wil hebben hoe die slangen lopen. Ben ook bij de volvo dealer geweest in heerlen. Deze hebben geprobeerd wat mogelijk is. Echter de beelden die gekopieerd zijn laten niet zien waar ze naar toe gaan. Oudere monteurs zijn er ook niet meer. Zo zie je maar dat ook door de leeftijd informatie weg lekt als het van te voren niet goed beschreven is. Ik heb diverse boeken door genomen van Volvo Haynes etc. voor het type 850 maar niets bied een duidelijke oplossing. Is er iemand lid van het forum die toevallig een 850 uit 1995 rijdt. Ik wil ook best voor de oplossing betalen als het probleem maar opgelost wordt. Groeten Loo

Highway (145) PRO, 12 jaar geleden

Hadden ze er daar geen staan? Er is inderdaad geen schema voor, maar probeer eens op volvo850 forum.

strang55 (0), 12 jaar geleden

Highwat bedankt voor al je moeite. Ik heb ook al onder diverse 850 gekeken. Het lijkt erop dat ze niet van een automatischr band komen, want aal auto's waren anders aangesloten. ga doen wat je aan beveeld. groeten Loo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.