Volvo 460: Koppelingskabel

Bouwjaar: 1990

Hallo, iedereen. Ik heb een probleem: Mijn koppelingskabel is gebroken. De auto is een Volvo 460 1.7 turbo intercooler. Het vreemde is dat ik de auto nu 3 jaar heb, en er eerst versleten platen in zaten, laten vervangen eind 2002 begin 2003. Dit merkte ik omdat het boutje te vaak brak in een periode van 3 maanden. Het boutje van mn kabel naar mn pedaal, en ik moest m constant afstellen om in mn achteruit te zetten, achteraf werd het boutje door het 'connectortje'getrokken en kwam deze dus in een hoek te staan. Mijn vraag is nu: Hoelang gaan koppelingsplaten zo ongeveer mee, heb er niet meer dan 20000 km mee gereden. En kan dat ook 'gewoon' een breuk zijn zonder reden? 2 weken geleden olie e.d. ververst bij een grote beurt en apk keuring. Toen ook de koppeling opnieuw laten stellen, deze ging weer aanmerkelijk lichter dan ervoor. Graag hoor ik van jullie

Robert1980

Geplaatst door Robert1980 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Daytonawim (0), 18 jaar geleden

koppelings platen gaan al naar gelang rijstijl en weg omstandigheden toch zeker wel 150.000 km mee.
in mij 850 zitten ze er nu bijna 400.000 km in.

Maar als je bijvoorbeeld vaak met slippende koppeling rijd en je voet graag op het pedaal laat rusten kan het zomaar een stuk sneller gaan.

Een kopelings kabel heeft zeker het eeuwige leven niet.

Robert1980 (0), 18 jaar geleden

Kabel heb ik al vervangen, en dan zal ik me daar dus niet zo druk om hoeven te maken, want laat mn voet nooit rusten op het pedaal, en slippen valt ook erg mee.(diit merk je toch aan snel oplopend toerental, weinig meer snelheid?) Moet de kabel nog later wat bijgesteld worden, ivm met miniem rek van de kabel? Ik bedoel kan ik verwachten dat ik m binnenkort weer effe iets aan moet draaien? (Dan zal ik maar wat gereedschap in mn auto laten liggen voor als ik m niet meer soepel in mn achteruit kan zetten)bedankt voor uw reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.