Volvo S40: krukaspoeliebout / distributiepen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D-115pk

Ik ben de distributieriem aan het vervangen. Waar vind ik de blindplug in het cilinderblok om de distributiepen te plaatsen? Ik heb de tekening van autodata maar ik kan de afbeelding niet plaatsen. Probleem is dat ik de krukaspoeliebout niet los krijg. Deze heeft toch gewoon rechtse schroefdraad? Wordt de krukas zodanig met de distributiepen geblokkeerd dat je de bout los kunt draaien?

peterpeter

Geplaatst door peterpeter (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

De bout heeft rechtse schroefdraad, gewoon losdraaien met een luchtsleutel !!

peterpeter (0), 14 jaar geleden

Gewoon losdraaien lukt niet omdat de motor meedraait! (ik heb helaas geen luchtsleutel)

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Een prof zonder luchtsleutel? Dat wordt lastig want je draait die bout er echt niet ff met een ratel uit dan ga je de motor ook tornen, en dan staat ie niet meer op de merktekens..........

Beter even weer in elkaar zetten en even ergens gaan sleutelen waar wel een compressor en een luchtsleutel is, of 1 aanschaffen, een compressortje (kleintje) kost 100 euro, een goedkope luchtsleutel een paar tientjes. Zal geen topspul zijn, maar wel handig voor dit soort klusjes.

gr

Peco Power

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

#1 Vandaag 07:17:57
peterpeter
Professional
Geregistreerd: 9 november 2009
Berichten: 3
E-mail positie distributiepenVolvo S40
Bouwjaar: 2000
Brandstof: Diesel
Motor: 1.9D-115pk Heeft iemand een duidelijke afbeelding waar ik de dop voor het monteren van de distributiepen kan vinden? Ik krijg nog steeds de bout van de krukaspoelie niet los omdat de poelie meedraait. Waarschijnlijk is de beste methode toch de distrubitiepen plaatsen?

Offline
Rapporteren | Verwijderen | Bewerken | Citeren



Post verplaatst door moderator.

peterpeter (0), 14 jaar geleden

Probleem opgelost: Ik heb zelf een sleutel gemaakt waarmee ik de poelie aan de binnenkant (aan de ribben) vast kan houden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.