Volvo 940: Lambdasonde-lampje

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG

Hallo,

Ik heb een volvo 940 op lpg en al geruime tijd zo'n lampje dat brand ik vond dat geen probleem want de motor liep als nooit te voren ( hij hield daarvoor nog al eens in en liep niet geweldig)
Nu moest ik met die extreme vorst een andere accu erin zetten en nu is dat lamda-lampje uitgegaan en de motor loopt niet lekker en houd in .
Kan ik die "storing" simuleren of is er een andere oplossing ?
Ik mis me lampje en een motor die veel beter liep.....

vrgr Stef

Steffie

Geplaatst door Steffie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat de LPG-installatie zoals zovelen (veel) te arm staat.
Na verloop van tijd wordt het de benzinecomputer te gortig en gaat het lampje aan. Door het wisselen van de accu is de benzine-computer terug gezet op zijn fabrieksstand en merk je nu dat LPG niet meer lekker loopt.
Doorrijden met deze LPG-installatie kan aardig dure schades veroorzaken, zoals verbrande kleppen en/of gesmolten katalysator.
Zou voorlopig even op benzine rijden en een afspraak maken met een LPG-specialist.

Dat lampje brandt niet voor niets. Het is altijd verstandiger om de foutcodes dan door de dealer te laten uitlezen. En al helemaal bij een motor op LPG.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.