Volvo 850: lambdasonde lampje

Bouwjaar: 1996

Hallo
Ik heb een Volvo 850 estate 170PK en word gek van het lambda sonde lampje.Ik heb beide sondes vervangen,de luchtmassameter,bougies,boegiekabels,rotor+verdelerkap,vacuumslang van linkerkant inlaatspruitstuk naar vlamdover vervangen.
Na iedere reparatie gaat het lampje weer aan terwijl bij het uitlezen al twee keer ook helemaal geen storingsmeldingen te zien waren.Deze Volvo heeft het Motronic 4.4 systeem
Ik weet het niet meer,heeft er iemand nog een idee,graag hoor ik hier van,Groetjes John

Geplaatst door

johnr (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik heb hetzelfde met een Volvo S 90 uit 1998 met 453.000 km op de teller, rijdt op LPG.
De ene keer is het lambda sonde lampje een tijd uit en daarna brandt het weer. Een echte storing is ook nooit gevonden.
Een stukje zwarte tape over het lampje plakken vermindert de ergernis

Hommerson 0

18 jaar

Ik heb nog steeds de oplossing niet en het lampje afplakken is wel leuk maar als het lampje brand is mijn benzine verbruik ook torenhoog.
Dus als er nog iemand een idee heeft graag.

johnr 0

18 jaar

de polen er af halen en even een tijdje tegen elkaar aan houden.
+ - tegen elkaar aanhouden en dan los maken en een nacht er af laten van bijde polen

DE2039 0

18 jaar

Met mijn Volvo 850 uit 1996 heb ik dit euvel regelmatig, al blijft het lampje nu steeds aan, ondanks een recente reset. Uitlezen schijnt aan te geven dat er iets met het luchtinblaassysteem is. Weet iemand wat er mis aan kan zijn?

Frank de Haan 0

17 jaar

Controleer alle vacuumslangetjes kleine lek kunnen rare storingen geven vooral die een bocht maken kunnen kleine scheurtjes krijgen. Massa kabel goed en plus kabel aan de accu vooral of de klem goed vastzit en voel eens of de klemmen niet warm worden.

volvoxc90 0
badge

17 jaar

door roestvorming kan het zijn dat de voorpijp en de rest van de uitlaat geen goede massa meer maakt,dan krijg je ook een verkeerde registratie vanuit de lambda sondes....

Ramon9285 0
badge

17 jaar

Het probleem van het blijvne branden van mijn lambda sonde lampje van mijn S90 op LPG ( G3) is inmiddels opgelost. Het was een niet goed functionerend relais van het LPG systeem. Er zitten 3 realis, die elk twee cylinders ( van de 6 cylinder S 90) aansturen. Een ervan was defekt. Alle relais vervangen en het probleem was over.En de S 90 loopt ook weer wat zuiverder. Vebruik bij 120 km/h 1 op 9.

Hommerson 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.