Volvo S60: lekkage stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5/163pk

In de afgelopen 2 jaar heb ik 4 maal mijn stuurbekrachtiging lek gehad. Er is 4 keer een nieuwe stang met O-ring geplaatst.
Dit blijkt een volvo kwaal te zijn, maar na 4 keer denk ik, waarom lossen ze dit niet op.

Weet iemand hoe dit opgelost kan worden??

Groeten Jan

jfpater

Geplaatst door jfpater (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (115) PRO, 10 jaar geleden

Is dit bij een dealer gebeurd? Wat ik ken bij een Volvo s60 is dat er een leiding kan gaan lekken is een service bericht over. Gaat scheuren door te veel spanning op de leiding is gemodificeerd. Andere lekkage is bij het reservoir waarvan de slangklemmen los zitten.

Kun je wat specifieker zijn. Welke leiding? is het constant dezelfde?

jfpater (0), 10 jaar geleden

Nee dit is niet bij de dealer gebeurt, maar wel in overleg met de dealer is de leiding met O-ringetje iedere keer onder garantie vervangen. Het onderdeel koste ongeveer 23 euro. Aan de ene kant van de leiding zit een soort snelkoppeling (met schroefdraad en de andere kant word er los ingeschoven met het o-ringetje erop en dan komt er een plaatje voor met een bout die het geheel op zijn plaats moet houden. En daar heb ik iedere keer lekkage bij dat o-ringetje die dan verstaft en gaat lekken. Het schijnt een volvo kwaal te zijn en er moet ook een modificatie zijn geweest, maar ik kom niet verder dan ieder 3 a 4 maanden mijn leiding te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.