Volvo S40: Lekkende kachelradiateur ???

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B4184S

Aan het einde van het voorjaar viel het mij op dat het vloeistofniveau in het expansievat gedaald was tot op het minimum streepje. Eeen maand of 5 eerder, begin December, had hij bij de dealer nog een grootte beurt gekregen.
Ik heb toen gevuld tot het maximum streepje en gedurende de zomer heb ik zo'n 5000km gereden zonder noemenswaardige daling.
Nu het, vooral 's ochtends, weer wat kouder wordt en de verwarming weer mee gaat doen viel het me op dat het niveau toch weer een milimeter of 5 gedaald was gedurende de afgelopen weken.
Voordat ik aan een slooppartij ga beginnen om de kachelradiateur te vervangen heb ik vraagje.

Loopt er altijd vloeistof door de kachelradiateur of is de radiateur afgesloten door bijv. een klep als de verwarming niet gebruikt wordt? (Op de tekeningen en in de uitleg in Vadis wordt dit niet duidelijk gemaakt.)

Als toevoeging; Ik heb niet het gevoel dat ik een zoetige lucht ruik gebruik van de verwarming.

Mvrgr,

Marc

Marc6904

Geplaatst door Marc6904 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan zou ik de kachelradiateur voorlopig lekker laten zitten! Een klein beetje daling van het niveau is er altijd wel, hou het gewoon in de gaten. Zodra hij meer zakt moet je toch ergens lekkage kunnen vinden, zoniet inwendig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.