Volvo 850: Loopt niet op LPG

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5

Hallo,

ik heb hier een 850 die niet loopt op gas (Vialle F-Type). Dit probleem is ineens ontstaan. Ik heb de verdamper vernieuwd, omdat deze lek was, de koelvloestof liep er gewoon uit. Nu heb ik gezien dat in het opzetmengstuk(?) na het luchtfilter (ik kom even niet op de naam, dat ronde ding met die kleine gaatjes voor het gasklephuis, gasring?) koelvloeistof is geweest. Het is nat. Alles goed droog gemaakt, maar hij loopt nog niet. De gasslang van de verdamper loopt naar het mengstuk(gasring) en vandaar uit gaat een andere slang naar een soort omloopklep en dan gaat er een slang het inlaatspruitstuk in. De omloopklep is goed. Nu heb ik de gasaanvoerslang van het pijpje (onderaan, waar het gas als eerste binnenkomt in het mengstuk/gasring) van het mengstuk/ gasring getrokken en hem door/in het mengstuk/ gasring gestoken (luchtfilter, inclusief carterontluchting eraf gehaald). De auto loopt dan wel op LPG. Er is LPG toevoer vanaf de verdamper. Ik heb alles gecontroleerd, alles lijkt goed. Het kan naar mijn idee alleen liggen aan het mengstuk/gasring, maar daar zit volgens mij niks aan wat kapot kan gaan. Als hier koelvloeistof in is gekomen, kan dit dan bovenstaand probleem veroorzaken? Op benzine loopt hij goed.

Iemand een idee, ik weet het niet meer.

Gr. Roel

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

janlukas (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik neem aan de nieuwe verdamper van het juiste type is.
Vialle heeft bij een auto waar ik aan gewerkt heb wel eens aangegeven om de gas/lucht menger te wisselen omdat deze kan verslijten.
Dan heeft de auto wel de neiging om aan te slaan, maar blijft niet of nauwelijks lopen.
Verder kan ik zo op afstand niet even aangeven wat er verder mis kan zijn.
Succes

RoelV (0) PRO, 16 jaar geleden

Het rare is dus dat ie wel wil lopen, maar alleen als ik de aanvoerslang in de gasring steek, in plaats van aansluiten op het daarvoor bestemde pijpje. Verdamper is nieuw en inderdaad van het juiste type.

Gr. Roel

janlukas (0) PRO, 16 jaar geleden

Misschien een domme vraag, maar sommige mengers hebben twee aansluitingen als deze menger dat heeft zit de gasslang op de goede aansluiting(diegene die op de kleine gaatjes uitkomt) en de slijtage vindt ook plaats op de gaatjes. Dus als je de gasslang rechtstreeks in de aanzuigkant van de menger hangt kan het zijn dat deze wel voldoende vacuum trekt om gas aan te zuigen en via de gaatjes niet.
Succes

RoelV (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Jan,

alles is goed aangesloten, hij heeft namelijk zo gelopen. Maar jij denkt dat het mengstuk kapot kan zijn dan?

Gr. Roel

janlukas (0) PRO, 16 jaar geleden

Blijft altijd lastig om op afstand een diagnose te doen.
Het kan inderdaad zijn dat de menger niet goed meer is, ik heb het zelf één keer meegemaakt met ongeveer dezelfde klachten als jij nu omschrijft.
Verder kan ik even geen oorzaken noemen.
(Compressie cilinderlekkage test, lekkage van het inlaatsysteem moeten wel ok zijn)
Succes

RoelV (0) PRO, 16 jaar geleden

Hij loopt weer, stappenmotor was kapot. Ik kan er enigszins inkomen, maar ik vind het vergezocht.

Gr. Roel

janlukas (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is dan toeval.
Het kan zijn dat de koelvloeistof in de stappenmotor gedrongen is maar dat ding is gasdicht.
Goed dat het opgelost is.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.