Volvo 740: Loopt slecht op benzine, goed op LPG

Bouwjaar: 1990

Mijn Volvo 740 Estate loopt goed op LPG, ook stationair. Het starten gaat ook goed. Als ik van LPG naar benzine overschakel rijdt de auto goed, trekt ook goed op. Maar zodra ik geen gas geef of de motor draait een lager toerental, slaat de motor af of begint hevig te schokken. Motor loopt niet (goed) stationair op benzine. Wie heeft een idee wat dit kan zijn en hoe dit op te lossen. Auto is goed onderhouden.

alfa 2003

Geplaatst door alfa 2003 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter--passat (0), 19 jaar geleden

Het kan zijn dat je benzine filter verstopt zit. Deze bevindt zich tegen de bodem ongeveer onder de bestuurdersstoel

Gr Peter.

alfa 2003 (0), 19 jaar geleden

Peter, bedankt voor je reactie. Maar het is niet het benzinefilter. Dacht even dat ik het probleem gevonden had omdat de flensen voor de kat niet goed gasdicht waren. dat is opgelost. Even liep de motor perfect stationair op benzine, nu weer erg onregelmatig. Toerental tussen de 400 en 900 toeren

Gardacus (0), 19 jaar geleden

Heb je wel eens een backfire gehad? Controlleer es op lekken in luchtspruitstuk m.b.v. spuitbus remreiniger. Ik heb een vergelijkbaar probleem gehad met m'n vorige auto, een 960. Daar was 1 van de slangen tussen motor en spruitstuk dubbelgeschoten. D.m.v. dit vluchtige goedje erop te spuiten ontdekte ik waar de valse lucht vandaan kwam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.