Volvo S40: LPG houdt ermee op tijdens het rijden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 LPi

Hallo,
Voor woonwerk verkeer heb ik een s40 op lpg. Een fabrieksuitvoering, dus niet later ingebouwd.
Rijd zon 1000 km per week ermee, eigenlijk zonder problemen. Al viel het wel op dat het verbruik de laatste maand enorm schommelde. Normaal zat hij standaard rond 1 op 11,5. En de laatste tijd ging het heen en weer van 1 op 10 naar 1 op 13. Toen ik vanochtend tankte was het zelfs 1 op 9,2 voor het eerst!!

Maar, dat is niet hét probleem. Tijdens het rijden(motor al een tijd gewoon warm, 70 km gereden, normaal gereden), sta ik bij het stoplicht en valt hij plots uit. Gauw opnieuw gestart en door gereden. Even later doet ie het nog een keer, en later op een 80 weg tijdens het rijden ook. Gauw in de berm geparkeerd. Toen deed hij het weer en ben ik doorgereden. Toen hij weer begon te bokken en sputteren heb ik hem gauw overgeswitched op benzine, dat doet hij wel prima. Thuis op de parkeerdplaats nog eens proberen, maar hij valt nu meteen uit zodra hij op lpg loopt.

Maargoed, heb geen gasauto om op benzine te rijden, en heb daar ook geen geld voor momenteel. Ik ben zelf monteur, dus als het iets normaals is kan ik het wel fixen. Heeft iemand een goed idee?
Injectoren? Of zou hij dan nog wel moeten lopen, maar beroerd?

Ik hoop gauw iets te horen, alvast bedankt!

groeten, Tijmen

Meneer Tijmen

Geplaatst door Meneer Tijmen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Is het origineel een bi-fuel met een necam gasinstallatie of met die grote paarse injectoren op het inlaatspruitstuk?
Als het de tweede is dan kan goed de pomp in de tank de boosdoener zijn of het probleem zit in je gasverdeler.

Meneer Tijmen (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Herman.
Het zijn die paarse injectoren als ik het goed heb(ben nu niet bij mijn auto) Maar hoe kan ik dit uitzoeken wat het probleem is? Of moet ik er echt mee naar een gasspecialist?

Meneer Tijmen (0), 9 jaar geleden

De pomp was vastgelopen doordat ik een keer de tank had leeggereden. Dit is funest ,want de pomp blijft dan doordraaien is mij verteld. Deze is gereviseerd, en alles was weer goed!

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.