Volvo S40: Motor schudt soms hard na bij uitzetten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

Hallo allemaal,

Op regelmatige basis, wanneer ik de motor uitzet, schudt hij flink na. Het is zo erg dat de voorkant van de auto naar links en naar rechts beweegt. Ook ben ik bang dat het mijn motorsteunen kapot trekt. De keren daarop gaat hij ineens soepel uit, vreemd.

Hij gaat wel uit, dat is het probleem niet, alleen dit kort naschudden van een fractie van een seconde is het probleem.

Wat kan er aan de hand zijn?

Motorsteunen zijn reeds vernieuwd, dit ter info.


Thanks!

mamoli

Geplaatst door mamoli (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Om een dieselmotor rustig te stoppen is er een gasklep in de inlaat gemonteerd. ! Op het moment van stoppen wordt deze gesloten en gaat na enige ogenblikken ook weer open.. Er komt geen lucht in de motor en er is dus ook geen compressie .Zie of dit systeem nog werkt en of het membraam in dat vacuumpotje niet lek is . Bediening gaat via de ECU. Succes.

mamoli (0), 11 jaar geleden

Hi Punt, bedankt.

Waar zit de gasklep bij deze motor? Zit het in de dikke buis die vastzit aan grote zwarte kunststof ding dat over de motor heenloopt? En waar zit het vacuumpotje?

Thanks

Bosso (0), 11 jaar geleden

Of hebben we hier te maken met na-dieselen ivm vervuilde motor? Oorzaken: Te veel korte stukjes rijden, te goedkope en dus mindere brandstof. Voordat je van alles uit elkaar gaat peuteren en vervangen zou ik eerst eens een goede reiniger in de tank gooien en de motor flink aan het werk zetten. (dagje Luxemburg of zo)

mamoli (0), 11 jaar geleden

Hoi Bosso,

Ik rijd veel, zo gemiddeld genomen 1000km de week en trap hem wel eens flink op de staart :-D Ik ga ervan uit dat de motor schoon is??

Wat betreft brandstof, ik doe bij elke beurt 250ml tweetakt volsynthetische olie in een volle tank. Dit voor betere smering van de dieselpomp.

Thanks

Bosso (0), 11 jaar geleden

Tweetaktolie??? TADAA... de veroorzaker van koolafzetting dus. Denk maar eens terug aan de tijd dat we nog op onze brommertjes rondtuften. Rij de tank eens 2X zo goed als leeg,moet lukken met 1000km. per week en kijk hoe de motor dan reageert. Oh, en vergeet de reiniger niet. Deed ik elke 10.000km. bij m'n diesels, en dat vinden ze best lekker.

mamoli (0), 11 jaar geleden

Ik heb de egr daarnaast dichtgezet, hierdoor zou er juist minder vervuiling en koolafzetting in het blok moeten zijn. In ieder geval komt er nu bijna geen roet meer uit de uitlaat.

Sinds dat ik olie bij de diesel doe, rijdt de auto juist beter. Zou dit echt koolafzetting veroorzaken? Een tweetakt is heel anders dan een viertakt als onze auto's zou ik zeggen. Daarnaast adviseren veel dieselexperts om juist olie bij de diesel te doen omdat de diesel tegenwoordig erg schraal is, dit om de commonrail hogedrukpomp te besparen.

Hoe heet de reiniger die ik gebruiken kan?

Bosso (0), 11 jaar geleden

[quote=mamoli]Hoe heet de reiniger die ik gebruiken kan?[/quote]
Injector reiniger voor diesels, bij vrijwel elk tankstation te koop. Wynns (paarse flesjes) en wie weet wat voor merken er nog meer zijn.

Voor wat betreft het toevoegen van olie; weet ik dat diesels daar smeuïger van gaan lopen. Zelf reed ik 's zomers op 30% en 's winters op 20% slaolie! Jawel de allergoedkoopste zooi van de Aldi/Lidl en dergelijke. Het resultaat is dan dat je wel iets meer koppel hebt, maar ja, die vervuiling hè. Dus regelmatig een flesje reiniger d'r in doet wonderen.
Voor de betere info: www.ppo.nu

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Waar dat potje bij een Volvo S40 zit kan ik zo niet zeggen . De inlaatbuis is je bekend ,het laatste stuk wat aangesloten zit op de cilinderkop. Die bediening is het enige wat je ziet bewegen als je de motor stopt . Of niet als het defect is . Vraag anders even in je garage om het aan te wijzen. Bij Volvo willen ze die onderdelen nog wel eens afdekken. Groeten.!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.