Volvo V70 2002: motor servicemanagement vereist

Bouwjaar: 2002

Hallo,
Ik heb recent een V70 LPi 140pk uit 2002 gekocht. Nu krijg is soms op de boordcomputer "motor servicemanagement vereist", waarbij ook het oranje waarschuwingsdriehoekje op het dashboard gaat branden. Soms na 1 keer starten of wat vaker verdwijnt deze kreet weer, soms voor langere tijd. Heeft iemand hier ervaringen mee? Is dit erg? Kunnen alleen dealers dit soort dingen uitlezen?

Verder heb ik nog een vraag over de distributieriem. Deze is direct bij aflevering vervangen (126.000 km.) Ik lees nu ook iets over waterpompen. Had deze ook direct vervangen moeten worden?

Bvhd voor eventuele reacties.

Raimundo

Geplaatst door Raimundo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het betekent dat er een storing op dat moment aanwezig is en het een onderzoek vereist bij de dealer. oranje is waarschuwing waneer dat rood is stoppen en niet verder meer rijden.

Waterpomp is alleen van toepassing bij dieselmotoren type Vw/ Audi die volvo gebruikte.

Raimundo (0), 19 jaar geleden

Beste Volvo XC90

Bedankt voor je vlotte reactie.
In vervolg hierop; als het bericht na het opnieuw starten verdwenen is betekent dit dat het probleem dan ook weg is (dus de klacht minder ernstig is) of weet je dit pas na uitlezen ?
Kun je alleen bij dealers uitlezen?

Groeten Michiel

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Tijdelijk betekent dat het op dat moment een component of sensor niet goed werkt. Het is mogelijk dat tijdens een rit of direct na een start de storing weer optreed. Of een niet Volvo dealer je kan helpen heb ik geen idee van maar het zou heel goed mogelijk zijn omdat veel andere bedrijven tegenwoordig ook in het bezit zijn van een tester voor meerdere merken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.