Volvo 940: Motor stopt tijdens rijden

Bouwjaar: 1994

De motor stopt tijdens het rijden (ik reed 80 km per uur op een binenweg en plotseling liep het toerental terug alsof ik op de motor afremde). Als je dan vervolgens langs de kant staat en weer probeert te starten start de motor wel (rondraaien) maar slaat niet aan.
Na ongeveer een 10 minuten lukt het dan de motor weer te laten aanslaan, loopt dan eerst onregelmatig, moet voet op het gas houden omdat de motor ander afslaat. Dan na een tijdje blijft hij draaien. Onderweg terug naar huis slaat de motor terwijl ik even stilsta gewoon weer af, maar kan dan wel weer meteen gestart worden.
Recent heb ik startproblemen gehad, de motor bleef ronddraaien maar sloeg niet aan. In de garage is sensor vervangen.
Eerder had ik het probleem dat soms zomaar de motor stilviel bij een stoplicht als je de motor vrij stationair wilde laten draaien, dan viel het toerental gewoon naar 0.

De dealer weet niet wat het probleem is, ik zou heel graag willen weten of er iemand is die een idee heeft wat dit is.

Alvast bedankt.

TheovdLeuv

Geplaatst door TheovdLeuv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

Hallo Theo,
Mijn 440 heeft last gehad van soortgelijke ellende. Bleek te zitten in slechte verbindingen. Check de massakabels tussen accu en auto en tussen auto en computer eens, misschien helpt 't...
succes
Peter

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Heb ooit ook zoiets gehad in een 940. De stappenmotor in of bij(volgens mij) de luchtmassameter was defect. Na even wachten en opnieuw starten was het euvel dan tijdelijk over. Reparatie is duur.

TheovdLeuv (0), 19 jaar geleden

Bedankt Peter,

We gaan het nakijken.
Het zou kunnen omdat we een paar jaar geleden met deze auto stil kwamen te staan. Toen viel de motor bij stoplicht stil. Het bleek dat de accu leeg was omdat de dynamo-borstels op waren. Men heeft toen de borstels vervangen.

MvG, Theo

michel7736 (0) PRO, 19 jaar geleden

is er ook een lpg installatie in gebouwt de benzine cpu van bosch met rose stikker geeft veel problemen er is een vervanger voor inwendige massa in cpu word teheet systeem regelt niet meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.