Volvo 940: Vialle injectoren vervangen

Bouwjaar: 1997

Hallo, ik heb een Volvo 940 met 2.3l turbo motor (B230FK) met een Vialle LPI systeem. Nu blijkt één van de injectoren lek te zijn. Kan iemand me vertellen hoe ik zo'n injector moet vervangen?

Na zelf al wat rondgebeld te hebben, krijg ik te horen dat ik grijze in plaats van zwarte injectoren zou moeten hebben. De auto heeft altijd goed gelopen op zwarte injectoren, dan is dat toch goed?

Alvast bedankt voor elke reactie.

Henk Jan4425

Geplaatst door Henk Jan4425 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Injector vervangen is simpel.
Laat eerst de leidingen leeglopen door de stekker van de verdeelstuk los te maken. Dan de leidingen losmaken op de injector en de injector vervangen nieuwe rubbers monteren en klaar is kees. Er is wel een kans dat andere rubbertjes rond de leiding gaan lekken omdat je de leiding losgenomen hebt.

Wat de kleur betreft heb ik geen idee van maar bij een Volvo dealer of Vialle inbouw station zullen ze het wel weten welke je moet hebben.

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

Bedankt Volvoxc90, precies wat ik nodig had! Nu weet ik dat ik achteraf niet ontdek dat het anders had gemoeten. Zodra ik de injector vervangen heb laat ik het hier weten.

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

Vandaag de injector ontvangen en geplaatst, maar er blijkt nog een tweede defect te zijn. Probleem is wel verminderd dus ik heb er alle vertrouwen in dat het aan de injectoren ligt. Zodra ik de andere ook ontvangen heb laat ik het hier weten.

Is er iemand die nog een zwarte Vialle gasinjector heeft liggen die in goede staat is?

wolda (0), 19 jaar geleden

Henk,
Wat zijn/waren de symptomen van de lekke injector?

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

Zodra de injector losgekoppeld is van de inlaat hoor je hem spuiten. dit test ik uit als de auto niet op contact staat en er dus absoluut geen spanning op de injectoren mag staan.

Het probleem is dan als volgt dat de motor langzaam volloopt met gas en moeilijk start. Zodra het gas uit de motor 'gepompt' is start hij. Als de auto een week heeft stilgestaan en de leiding van de gastank naar de injectoren helemaal leeggelopen is, net als de motor, start de auto in een keer goed.

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

Vandaag de twee injector vervangen, de auto start weer zoals hij hoort te starten. Allemaal hartelijk dank voor de reacties.

Groeten,
Henk Koornstra

wolda (0), 19 jaar geleden

Wat kost dat, zo'n injector? Mijn wagen, ook een 940 uit 97 met LPI lijkt een soortgelijk gedrag te gaan vertonen

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

verschilt per aanbieder ik heb prijzen gehoord van 96 to 115 euro, alles ex btw.

Als je tweedehands overweegt, betaal niet meer dan een paar tientjes, vaak zijn deze lek of niet zuiver meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.