Volvo 940: afslaan op benzine of niet willen starten op benzine

Bouwjaar: 1991

Hallo allemaal, mijn Volvo 940 estate heeft het volgende probleem. Als ik hem start gaat het 8 van de 10 keer zoals het hoort nl starten op benzine en gelijk daarna schakeld hij zelf over naar gas. Als dit niet wil moet ik tijdens starten overschakelen op gas en na een paar keer rondgaan start hij normaal. Als ik daarna tijdens rijden overschakel op benzine doet hij dat meestal normaal.
Als ik bv op de snelweg op benzine rijd stopt hij er soms ineens mee waarna ik op gas moet overschakelen en door kan rijden. Als ik dan na een paar minuten weer overschakel naar benzine doet hij het vaak weer.
Het is een heel klacht die heel onregelmatig voorkomt. De anwb was een keer voor een ander probleempje bij de auto en keek even snel naar de benzine pomp, volgens hem lag daar het probleem niet.
Wie heeft een idee wat dit kan zijn. (ik heb eens wat problemen met mijn gas gehad dat de auto daar niet op wilde lopen maar dat bleek een relais te zijn die in de motorruimte zit)
Ik hoor graag tips van jullie. Alvast bedankt.

Volvorijder

Geplaatst door Volvorijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb je probleem eens goed door gelezen en heb niet direct een idee het kan zijn dat de brandstofrelais slecht. Ik weet niet precies hoe een 940 op LPG met het uitvallen van dit relais reageert.Daar bedoel ik mee of de auto dan blijft lopen en op gas verder kan. Ook deze topic kan een oorzaak zijn.
http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.