Volvo V40 1999: Motor temperatuur

Bouwjaar: 1999, Motorinhoud (cc): 1900

Ik heb een Volvo V40 1.9 D uit 1999. Het is me opgevallen dat temperatuur van de motor (althans op de meter van het console) niet echt hoog komt, zeg maar dat ie nagenoeg op de onderste streep blijft. Nou vraag ik me af of het door de koude weer komt en dat het erg goed gekoeld wordt of is mijn opnemer stuk? Ik krijg indicatie op paneel dat er niets in orde zou zijn. Misschien een stomme vraag, maar ik weet er zelf geen raad mee.
alvast bedankt voor een reactie.

Dmitry

Geplaatst door Dmitry (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Piet9026 (0), 18 jaar geleden

Dmitry,
Als het interieur niet warm wordt, dan is de thermostaat defect; wordt die wel warm, dan is de sensor defect. Kijk ook een snaar het koelvloeistof peil, als deze te laag is dan is waarschijnlijk de koppakking lek.

Piet

Dmitry (0), 18 jaar geleden

Hoi.
Bedankt voor een hele snelle reactie.
De auto wordt wel degelijk warm van binnen, maar weet niet of het net zoals ervoor was. Koelvloeistof is op peil, althans reservoir is gewoon vol en net onder streepje max. Dus ga ik ook maar voor de sensor die stuk is. Maar als de koppakking lek is, met ik toch vermogensverlies voelen of meer witte rook uit de uitlaat? Dat is overigens niet het geval.
gr, en nogmaals bedankt
Dmitry

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

Thermostaat stuk !!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

van de koppakking is helemaal geen spraken en hoef helemaal niet stuk te zijn als het reservoir leeg is e.d.

gewoon even een nieuwe thermostaat monteren en het probleem is verholpen!

Stefan

Dmitry (0), 18 jaar geleden

Mensen.
bedankt voor jullie reacties. Probleem is inmiddels opgelost. Opnemer was kapot. Een nieuwe gemonteerd, systeem bijgevuld, ontlucht. Doet weer als vanouds.
gr, dmitry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.