Volvo V40: Motor tikt tot dat deze opgewarmd is!?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i 16V Turbo

Beste Lezer,

Bij deze wil ik aangeven dat ik een Volvo V40 heb, ik ben helemaal weg van deze auto!
Alleen heb ik een klein probleempje (hoop ik), Als ik de motor start dan heb ik een enkele keer dat er een pluim witte rook vrijkomt uit de uitlaat! Ook is het zo dat als ik de motor koud start en ga rijden, de motor een tikkend geluid maakt. Dit geluid stopt wanneer ik ongeveer één á twee kilometer gereden heb! De Turbo werkt prima (als het gaat om het geleverd vermogen).

Hoe kan het zijn dat dit geluid verdwijnd als de motor warm, wat zou het kunnen zijn en wat gaat het me kosten als ik dit zou moeten repareren?

Zij er meerdere mensen die dit probleem herkennen en hoe is dit opgelost?



Alvast bedankt voor de reactie,


Dennis.

Geplaatst door

dlcarty (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

die witte pluim hoef jeje geen zorgen over te maken dit kan gewoon de condens zijn die in je uitlaat zit of vrijkomt bij verbranding,als je geen koelvloeistof verlies hebt tenminste.
dat tikken kunnen je klepplunjers wel doen zover ik weet hebben deze hydraulische lifters,dus misschien een keer nieuwe olie erop met filter

Waarschijnlijk een tikkende hydraulische klepstoter.Probeer eens te reinigen met Wynns Hydraulic Valve Lifter Concentrate. Nummer 76841
Of gebruik Forte Motor Flush.

rensk001 0
badge

15 jaar

Bedankt voor de snelle reactie,

Ik ga dit dan ook gelijk proberen, ik hoop dat het helpt! Ik zal dan ook een berichtje plaatsen na dat ik dit getest heb. Hoeveel kilometer moet ik gaan rijden om het te reinigen? Ik zit alleen nog wel met een vraag. Hoe kan het zijn dat ik dit geluid alleen hoor als het blok koud is?

ALvast bedankt,

Dennis.

dlcarty 0

15 jaar

Als je Forthe gebruikt moet je niet gaan rijden maar alleen laten draaien. Laat je goed adviseren als je het zelf doet. Waarschiijnlijk dat de stoters zijn leeg gelopen en daardoor weer op druk moeten komen. vervuiling in de oliekanalen. Is je olie peil goed? Dit is iets wat nauwekeurig komt veel autobezitters kijken nooit naar het oliepeil. Ik heb het tikken van een V40 ooit verholpen door 2 liter olie bij te vullen.

Highway 525
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.