Volvo V40: startonderbreker wil bijna niet uitgaan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Als ik mijn auto wil starten en ik draai de sleutel om , dan blijft m'n startonderbreker in (lampje pinkt).
In het begin moest ik een tweede keer de sleutel omdraaien en dan deed ie het, maar nu moet ik wel 10 keer m'n sleutel omdraaien ,in/uit doen om de auto te kunnen starten.Heb al naar de garage gebeld en natuurlijk moet deze weer op de 'kast"voor een uitlezing.Heeft iemand dit probleem ook gehad en zoja wat was de oplossing?
Een reserve sleutel heb ik niet , hier dan ook m'n 2e vraag; wat zal een nieuwe sleutel kosten ?Heb ook al gelezen dat ze een nieuwe kunnen bijmaken bij zo'n specialist kost ongeveer €55,- maar dit is in Belgie, hebben ze in Nederland ook zoiets?

tonypasc

Geplaatst door tonypasc (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik vermoed dat je antennering om het contactslot defect is . Dit komt vaker voor.

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

Pas op met de sleutel bij een sleutelspecialist. Deze moeten ingeleerd worden en misschien in u geval wel met SW. Afhankelijk van modeljaar ik dacht vanaf modeljaar 2000. Sleutel bij de dealer bestellen s het de volgende dag binnen en kunnen ze de sleutel inleren.

Herman BMW (0) PRO, 15 jaar geleden

ja inderdaad maar v40 vanaf 1996 tot 2000 heeft een pin nodig van vier getallen en moet met de systeemtester worden ingeleerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.