Volvo 940: motor valt uit

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 i.c. aut.

wie kan me helpen?

ben sinds 18-juli-09 eigenaar van een volvo station 940 estate 2.3 i.c. automaat uit 1996.
heb deze gekocht met en probleem.
de motor valt op willekeurige momenten uit, onder het rijden en ook stationair.

afgelopen zaterdag heeft de auto op lpg zonder problemen 64 km afgelegd.
na een korte pauze van 10 min. auto opnieuw gestart op lpg stand.
4 km later valt de auto uit. probeer deze te starten maar lukt niet.
tijdens poging om te starten licht het lampje van de lpg/benz. schakelaar op{gas=groen;benz.=rood}
wanneer het lampje op de schakelaar aan en uit gaat,druk ik snel op de schakelaar terwijl deze groen oplicht en schakel zo op benzine. de motor begint aan te slaan en geeft een verzopen geluid. na even door te starten slaat hij aan op benzine. ik rijd 4 km verder en druk schakelaar in voor lpg stand. 2km verder bij tankstation valt hij opnieuw uit. na even door te starten geeft de motor een ploffend geluid{verzopen?} ik krijg hem weer lopend en tank benzine en gas.
de auto start na het tanken weer op lpg stand, na 6 km stopt deze er weer mee. ik probeer te starten op de huidige brandstof stand{lpg}en dit is wel te ruiken. maar deze start niet. anwb gebeld in tussen. na herhaaldelijke start pogingen op lpg en benzine start de wagen niet meer. na 10/15 min start de wagen op benzine en ik laat hem op deze stand staan.bel de anwb af en rijd terug naar huis{12 km}terug zonder problemen.

de vorige eigenaar had ook deze problemen vrij snel na aanschaf van de auto. hij heeft een onderbrekingsset vialle laten monteren bij een lpg inbouw bedrijfen heeft vervolgens 3 maanden zonder problemen gereden.

de maatregelen zijn genomen: accu vernieuwd,bdp meter nagekeken,injectoren vastgezet,nieuw bougies,nieuw kleppendeksel-pakking.

het schijnt dat een algemene garage de auto niet volledig uit kan lezen en een volvo dealer wel dus dat is stap 1 en en rijd nu voorlopig even op benzine om uit te sluiten dat de auto ook op benzine af slaat.

wie kan me helpen met advies?

gr. martin

mawadmiraal

Geplaatst door mawadmiraal (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Highway (140) PRO, 14 jaar geleden

welke installatie heb je?
ga eens naar een goede gas specialist.

mawadmiraal (0), 14 jaar geleden

merk weet ik niet. de g3 installatie zit er vanaf fabriek in.

wat ik vergat te vermelden is dat de auto wat schommelt in het stationair toerental. en nadat hij uitgevallen was en we hem opnieuw starten liep de motor even hoog op naar +/- 2000 toeren.

hopenlijk kunnen meer mensen mij helpen dit probleem op te lossen.

gr.

martin

mawadmiraal (0), 14 jaar geleden

van de week zal ik de auto uit laten lezen en resetten om bij de eerst volgende keer te hopen dat er alleen de informatie in de comp. aanwezig is wat zal leiden naar het probleem.

rensk001 (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer je brandstofdrukregelaar op de injectiegalerij maar eens. Er zit een slangetje aan trek dat er af . Komt er benzine uit dan is deze regelaar inwendig lek. gevolg de motor krijgt op lpg ook wat benzine toegevoerd.
Hij verzuipt dus als het ware.

mawadmiraal (0), 14 jaar geleden

heb de auto gestart op benzine en als het goed is heb ik het juiste slangetje er af gehaald maar er komt geen benzine uit.

mawadmiraal (0), 14 jaar geleden

de bdp sensor is vervangen en de wagen blijft nu wel draaien! dus dat probleem is opgelost. maar nu het volgende de motor loopt slecht op gas hij lijkt te verzuipen. kan het zijn omdat ik nu 2 weken op benzine rijd?

Highway (140) PRO, 14 jaar geleden

Nee, komt niet omdat je op benzine rijdt. Dat is zelfs goed om het benzine systeem goed werkend te houden.
Ik zou met je gasprobleem eens naar een gassecialist gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.