Volvo 940: Niet meer starten bij warme motor.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300 LPT

Beste Volvo deskundigen,

Al enkele jaren rij ik naar alle tevredenheid een volvo 940, handgeschakeld. Helaas heb ik te maken met een steeds vaker voorkomend probleem, wat zich alleen tijdens, zeg maar de zomer voordoet, onder warme omstandigheden.
Na een langere rit wil de auto niet opniew starten, is volledig 'dood'.
Gedurende 10 minuten de accupool loshalen was de oplossing. Echter dit werkt steeds minder goed. Soms moeten we de auto wel 1,5 uur laten afkoelen. Twee jaar geleden dit probleem 2 keer gehad, vorig jaar 5 keer en nu al weer 7 keer.
De auto start altijd op benzine.

Weet iemand waar dit ongemak aan zou kunnen liggen en wat eraan te doen.

Alvast bedankt voor de inspanningen.

Met vriendelijke groet, Marcel Gerritse

ML Gerritse

Geplaatst door ML Gerritse (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pe.anro (0), 14 jaar geleden

Hallo Marcel,

ik heb een gelijk probleem en ben benieuwd of iemand een evt. oplossing aan kan bieden!

zx9r (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit gehad met een 740, de oplossing was een nieuwe sensor op het vliegwiel....
Zit net achter de kop, boven op de versnellingsbak, de kabel loopt omhoog naar het schutbord, en zit ongeveer achter de remcilinder met een stekkerverbinding..

Kon je gek van worden, even in de auto stappen, naar de winkel, terugkomen en niet meer aan de gang te krijgen, naar huis laten slepen, wil je gaan meten, start ie weer grrrrr.

pe.anro (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je antwoordt maar deze BDP sensor is al vervangen maar tevergeefs! Toch bedankt voor je meedenken en bericht. Ik zal bij een oplossing van het probleem dit publiceren op problem car!

pe.anro (0), 14 jaar geleden

nou wordt ik helmaal op het verkeerde spoor gezet want na 3 dagen stilgestaan te hebben loopt het secreet weer! Ik heb haar al een paar keer stopgezet en ze laat zich zonder problemen starten. Ik begin te twijfelen of het niets met de sleutel/startonderbreking te maken kan hebben.

wordt vervolgt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.