Volvo S80: Multisnaar

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Hallo, de multisnaar vibreert heel erg als hij stationair draait, loopt hij 200 toeren hoger dan is het vibreren weg, ook in hogere toeren heb ik er geen last meer van de spanrol gaat ook flink tekeer deze heb ik inmiddels vevangen maar probleem blijft, tussen de divere poelies gaat de snaar circa 4 cm op en neer dus tussen krukas en airco en airco en stuurbekr.

Maurits

Geplaatst door Maurits (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (315) PRO, 17 jaar geleden

Dan is er waarschijnlijk een poelie krom, of een slecht lager .
Haal de riem eraf en draai de diverse poelies met de hand , om te zien welke niet goed is.
mvg,
Hans.

Maurits (0), 17 jaar geleden

Hallo Hans, dank voor je reactie, ik heb een vast punt opgezocht bijvoorbeeld carosserie en met een schroevedraaier tegen de diverse poelies (loopvlak) gehouden, ik had nergens een onbalans, alleen met stat. draaien heb ik er last van, je hoort dan een geluid of er eem motorsteun los ligt of een uitlaat tegen chassis aan ligt, een klein beetje gas en geluid en klapperen van de snaar is weg ik denk dat het geluid komt van de spanner/spanrol maar die heb ik geheel vervangen dus looprol en spanner maar die nieuwe vibrrert op de zelfde manier. de riem heb ik er afgehaald en alle poelies lopen mooi rond

Hans4040 (315) PRO, 17 jaar geleden

Is de riem dan wel goed gespannen?
Als hij te slap staat , kan hij ook gaan vibreren.
Een vuistregel is , dat je hem maximaal een kwartslag kan draaien tussen 2 poelies ,met duim en wijsvinger.

Maurits (0), 17 jaar geleden

Bij de S80 D5 is dit een zelfspanner, daar kan je dus verder niets aan doen,. voor de zekerheid heb ik deze incl. looprollen vervangen, maar helaas, ik begrijp niet hoe het komt dat de snaar tussen krukas en airco of airco en str.bekr. ongeveer 4 a 5 cm op en neer slaat en dat de zelfspanner een 3 a 4 mm op en neer gaat (vibreren) als ik de snaar verwijder is het geluid weg, je zou denken het moet dan of in airco/ str.bekr/ dynamo zitten maar alles loopt soepel en mooi rond.
mvg Maurits

Hans4040 (315) PRO, 17 jaar geleden

zit er niet een steentje ofzoiets vast in een groef van een poelie?
anders zou ik het zo ook niet weten, zonder het te zien.

mvg,
Hans.

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dynamopoelie defect daar zit namelijk een vrijloop op.

wieheide (0) PRO, 17 jaar geleden

Je vrijlooppelie van de dynamo zit vast,nieuwe vrijlooppoelie monteren.
Controleren: multiribriem demonteren,poelie met de hand draaien,de ene kant freewheeld ie,de andere kant op wordt de rotoras meegenomen.
Als je met een vibrerende multirib door blijft rijden bestaat de kans,dat hij van de poelies afslaat en tussen de distributieriem komt.
De gevolgen laten zich raden,ik meen dat een nieuwe poelie zo rond de 70 euro kost een nieuwe motor ca6500 euro maak uw keuze.
Er is wel speciaal gereedschap voor nodig om de poelie te de-en monteren. Grtz.Wieberen.

Maurits (0), 17 jaar geleden

hallo, allemaal hartelijk bedankt voor het meedenken, heb vanmiddag de dynamo er afgehaald om de vrijloop er af te halen, kost inderdaad rond de 70 euro, morgen ga ik hem monteren. Kom er morgen op terug.
Gr. Maurits

Maurits (0), 17 jaar geleden

Volvoxc90 en Wieberen jullie hadden de juiste diagnose, klasse bedankt, poelie vervangen en probleem opgelost.
Gr. Maurits

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.