Volvo S60: Niet aanslaan D5

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5244T

Ik heb het vliegwiel vervangen. Na het vervangen wil de auto niet meer aanslaan. Als ik de auto sleep loopt hij binnen 2 meter of als ik remreiniger in de inlaatslang spuit loopt hij ook meteen. BDP gever al vervangen. Helpt ook niet. Bij het starten krijg ik geen motortoerental. Zodra hij loopt wel. Nokkenassensor is ook al uitgewisselt. Brandstofdruk is goed.

Ik hoor graag van jullie.

volvo850R

Geplaatst door volvo850R (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ido123 (0) PRO, 17 jaar geleden

is er niet iets met het aantal tanden of de vorm daarvan aan de hand omdat het vliegwiel is vervangen waardoor hij bij starttoerental misschien onvoldoende signaal krijgt via de bdp zender (dit signaal even op de scoop zetten) de afstand van de bdp zender tot het vliegwiel hetzelfde gebleven??????
groeten ido.

volvo850R (0) PRO, 17 jaar geleden

Scoopbeeld is goed. Zowel bij de BDP gever als met een breakout box. Ik heb mijn twijfels bij het vliegwiel maar daar moet ik de bak er weer voor demonteren. Heb het nummer van het vliegwiel laten controleren bij de dealer. Volgens hun moet het de goeie zijn.
groeten Patrick

Cadillac1494 (0), 17 jaar geleden

even laten uitlezen ....... dan weet je waar je moet zoeken !!!

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk toch dat het de verstuivers zijn die te veel retour hebben. Zeker omdat je zegt dat met behulp van remmenreiniger of even aantrekken de auto meteen loopt.
Het is dus een toevalige samenloop van omstandigheden. Haal de retour leiding is los en kijk tijdens starten hoeveel er uit de retour komt. Als er een erg veel via de retour gooit wil hij niet meer aanslaan.

volvo850R (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb de bak er weer achter weg gehaald en het vliegwiel gecontroleerd. Die is goed. Heb meteen ook de startmotor laten reviseren. Daaruit bleek dat de lagers versleten waren. Na het hermonteren van de startmotor liep hij meteen. Dus het starttoerental was te laag terwijl hij wel snel genoeg leek te draaien. Bedankt voor de tips.

Groeten Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.