Volvo 360 1985: Niet willen afslaan van de motor

Bouwjaar: 1985

Hallo,

Ik heb een volvo 360 GLS en op het moment dat ik stil sta en de motor uit wil zetten met het contact, ratelt ie gewoon even door, dan wordt het wat minder en dan gaat hij weer en dan pas stopt hij ermee. Alsof hij benzine blijft toevoeren nadat je hem uitzet ofzo, het is namelijk vooral als je net de oprit oprijdt en meteen uit zet.

B.v.d. Marcel

Marcel7036

Geplaatst door Marcel7036 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 360? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

frans1524 (0) PRO, 20 jaar geleden

Probeer eens andere bougies??

Marcel7036 (0), 20 jaar geleden

heb ik reeds vervangen door nieuwe, daarvoor was het probleem ook al.

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Carbateur afstellen en controleer op valse lucht en de sproeiers ook de electrische of ze werken.

Paulus8636 (0) PRO, 20 jaar geleden

Auw auw auw het zeer bekende nadieselprobleem van deze motoren. Is het de carburateurversie dan moet je de stationairafslagklep eens nakijken. Deze blijft weleens hangen. Bij de injectievariant (ik dacht KE jetronic) de EGR klep nakijken. In beide gevallen: let op het octaangehalte van de benzine. Is het te laag dan gaat het gauw fout. En probeer eens een snelle rit in combinatie met een reinigende brandstoftoevoeging om overmatige koolaanslag in de cilinderkoppen weg te branden. Succes!
Paul

Marcel7036 (0), 20 jaar geleden

oke, ik ga in het weekend eens even kijken. Mocht ik verbetering hebben dan laat ik dat hier weten.

Marcel

Paul8584 (0), 20 jaar geleden

is hoogst waarschijnlijk echt de afstelling. Ik heb een 340 gehad en had hetzelfde, ging allemaal wild tekeer als ik het contact afzette. Is de carburateur te rijk afgesteld, dit betekend dat de motor nog de laatste restjes benzine verbrand. Gewoon iets minder rijk afstellen.

grtz
paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 360 of stel zelf een nieuwe vraag.