Volvo S70: Nieuw lid met ETS vraag!!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 turbo

Goedendag Forum gebruikers
Laat iki mij eerst even netjes voorstellen. Ik ben Serge Duine en ik woon in Nijkerk. Ik ben een groot liefhebber van de Zweedse auto's. Heb een 3tal Saabs gehad en een Volvo 850 t-5.
Tegenwoordig maak ik Neerlands wegen onveilig met een donker blauwe s70 uit 1999 met een turbo aan boord. Verschrikkelijk fijne auto die onwijs vrolijk opgestapelde klinkers achter me laat.
Nu is het helaas zo dat ook deze auto het bekende oranje lampje in de display laat zien. Inderdaad de ETS. Nu weet ik dat er ondertussen vele berichten aan zijn gewijd, maar ik vrees dat ik weer eens iets speciaals heb met de auto.
Het oplichten van de ETS lamp gebeurt de ene keer na het startenwel en dan blijft hij vervolgens een poos branden ook na opnieuw starten na een poos rijden. De andere keer is hij plotseling weg en blijft hij een dag of 2 weg. Ik heb 3 weken geleden een software update laten doen bij de Serva in Nijkerk. Daar konden ze ondanks dat het lampje brandde geen foutmelding in de obd vinden.(??) Toch de update laten uitvoeren en de auto liep nog beter dan voorheen. Wauw!! Maar na 2 dagen jawel daar is het lampje weer dus ja ik vrees een nieuwe gasklep plaatsen. Maar nu de grote grap van mijn auto. Als het lampje niet brand heb ik geen cruise control of heel zelden brand het lampje wel dan doet de cruise control het wel! Bijzonder bijzonder. Normaal bij een storing is de cruise control als eerste op vakantie. Ik vermoed daarom dat er iets anders speelt. Ook omdat de dealer geen foutmelding kon vinden. Mijn vraag is aan jullie of er iemand eerder dit merkwaardige voorval heeft gehad of dat er een techneut dit leest die mij kan vertellen waar het fout kan gaan. Vacuum of pakkingen?? Alvast bedankt voor jullie tijd om dit te lezen en ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.
Alvast bedankt!!
Groeten van een zeer tevreden Volvo piloot

Serge s70

Geplaatst door Serge s70 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.