Volvo S60 2003: Nokkenassen vast zetten lukt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B5244S, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Dit is al de 2e set van weber die niet pas op de inlaat- en uitlaatnokkenas. Om gek van te worden.... Deze set komt van een forum genoot. De vorige kwam van een automaterialenzaak.


Ik ga proberen het probleem te omschrijven:

Als ik de webertool op de inlaatnokkenas zet, de pinnetjes gelijk met de gaatjes zet, dan past de bout niet meer in de inlaatnokkenas.
Je voelt ook dat de tool en nokkenas niet goed passen. Het rondje van de weber komt hoger uit dan het rondje van de nokkenas.

Ik krijg de schroef pas erin als ik de webertool scheef zet en de webertool met de haakjes dus geen contact meer maakt met de nokkenas gaten. Hierdoor is er niets te blokkeren.

Zie de foto's.

Het past wel als ik ze exact andersom monteer. Maar dan steekt de lange zijde richting de bumper. En de andere set richting het dashboard. Zie de laatste foto's.
Dan hoor ik jullie al zeggen, wisselen... Maar dat past ook niet. Getuige de laatste foto.

Age_D5

Geplaatst door Age_D5 , lid sinds 4 jaar geleden

1 Reactie

Highway PRO, 3 dagen geleden

Wat heb je gedaan? is de riem er af?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.