Volvo S60 2014: Olielekkage

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4204T5, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 133

Mijn S60 vertoonde wat olielekkage, maar nadat de garage de krukaskeerring vervangen had vond men nog een andere lekkage. Boven de pakking van de carterpan zit nog een deling in het blok ter hoogte van de krukas, die lekt.
Om dit te verhelpen moet volgens de garage het hele motorblok er uit om bij de betreffende deling te komen. Hierdoor lopen de kosten erg hoog op en de frustratie is dat het blok open moet terwijl er eigenlijk niets kapot is, daar wordt ie nooit beter van. Lekt overigens alleen als de motor loopt en ik vermoed misschien ook een verstopte carterontluchting. De auto is uit 2016 en heeft bijna 300.000km gelopen. Economisch gezien niet de moeite waard, maar verder prima auto, zuinig en rijdt heerlijk. Ik wil er nog wel een tijd mee rijden. Kan dat niet op een andere manier verholpen worden, d.w.z. moet dat blok er echt uit?

Fer013

Geplaatst door Fer013 , lid sinds 1 week geleden

2 Reacties

metins, 1 week geleden

je vermoed 'lekt overigens alleen als de motor loopt en ik vermoed misschien ook een verstopte carterontluchting.'. Dat kan garage toch beoordelen? Wellicht loont het ook om bij een andere garage na te vragen, iemand die kennis van zaken heeft met die volvo,ford, peugeot blokken.

Fer013, 1 week geleden

Ja ik ga zeker second opinion vragen. Carterontluchting schijnt moeilijk bereikbaar onder het spruitstuk te zitten, dus nogal toestand om open te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.