Volvo V70: Oliedruk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Bij mijn V70 D5 (2004, 94000 km) verschijnt na een nacht stilstaan bij het starten de melding oliedruk te laag heel even in het schermpje linksonder.
De dealer heeft e.e.a. nagemeten en de oliedruk is inderdaad dan even te laag. Het kan echter geen kwaad is mij gezegd. Waarschijnlijk is het overstortventiel kapot en moet dit met de oliepomp samen worden vervangen.
De verkoper zegt dat dit een bekend probleem is bij deze motoren maar dat het niet schadelijk is.
Wie heeft hier ook ervaring mee en is dit opgelost ?

donald2352

Geplaatst door donald2352 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt me toch niet echt goed voor het blok, er is op dt moment tijdens het startten en lopen geen smering op de nu drooggelopen onderdelen.

Cor

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde meegemaakt bij een benzine uitvoering en opgelost, de oliedruk was na het starten een paar seconden 0 bar en nadien bleef hij te laag (koud en warm)

Bij de benzine-uitvoeringen is dit probleem op te lossen door de carterpan te demonteren en ALLE O-ringen te vernieuwen, ook (vooral) die van de oliepijp naar de oliekoeler (IN het carter).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.