Volvo 440: olielekkage

Bouwjaar: 1996

Mijn volvo 440 met 1.8i motor op G3 heeft 166000 km gelopen.
Sinds kort lekt hij flink wat olie linksachter onderlangs aan de distributiezijde. Carterpan linksonder vettig van de olie. Een lekke koppakking is het niet en ook motor versnellingsbak is droog. Auto loopt verder perfect. Wat zou het euvel kunnen zijn?

volvootje

Geplaatst door volvootje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Krukas keerring?

volvootje (0), 19 jaar geleden

Kunnen er nog andere oorzaken zijn?

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ook de carterpanpakking zijn,maar omdat hij ineens is gaan lekken verdenk ik de krukas keerring.

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

heb je al gekeken of die lekkage van bovenaf komt? mijn 440 lekte via de vuldop... niet veel, maar toch genoeg voor vettige sporen op 't blok. verholpen met een nieuwe dop.
mvg
Peter

volvootje (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor jullie reacties. Ik heb de lekkage gevonden. Alle pakkingen zijn in orde en ook de krukas keerring lekt niet. De olie komt ook niet van boven af. Een paar centimeter onder het spruitstuk van de uitlaat aan de linker achterkant van de motor krijg je een horizontaal gedeelte, en daar bevindt zich een soort rond ding(ziet eruit als een pakking)welke is bevestigd met 2 bouten, en daar lekt de olie uit. Kan mij iemand vertellen wat dit is?

tijne (0), 19 jaar geleden

dat is (voorzover ik je begrijp)je karter ventilatie dan zit waarschijnlijk het vilter dicht of te veel olie in je blok.

chris1656 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je carterventilatie zit aan de voorkant van het blok. Wat jij bedoeld is een dop. Onder deze dop zit een asje die je oliepomp aandrijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.